fredag 25 februari 2011

Restgarnsprojekt, eller behovsstickning

Vi har varit i Säfsen söndag - torsdag hela familjen. Med på resan fick lite restgarnsprojekt följa med. Eller ska jag kalla det behovsprojekt? Stora E:s strumpor blev färdiga första kvällen och tur var väl det så kallt som det varit. Hennes favoritstrumpor från i somras har försvunnit. Så nya har stått på önskelistan ganska länge.

Stora E:s strumpor

Jag har även stickat på ett par vantar till mej själv. Även dessa är ett restgarnsprojekt. På dem är det bara avslutning och tummar som saknas. Men då vi inte hade någon uppkoppling och jag inte kom ihåg hur jag maskade av senast så fick de vänta tills senare. Mönstret är Matki även denna gång.


Så i stället började jag på ett par strumpor till Lilla E. Och nu börjar garnerna verkligen ta slut! Andra sockan får ha en annan färg på hälen än första eftersom den färgen börjar ta slut.


Om jag gör av med riktigt mycket garn på "nyttiga" projekt så måste ju det betyda att jag kan handla mer så småningom? Det känns i alla fall bra att sticka saker som verkligen behövs. Det är inte alltid jag känner för det, men nu är jag visst inne i en sockperiod :)

Säfsen är nära, bara ca 3,5 timme bort. Men ärligt talat så börjar backarna där kännas lite små även för barnen även om det tog till sista dagen innan de började åka i Specialen som är den backe jag gillar bäst. Yxbacken här hemma känns lika bra, fast det bara är två nerfarter. Nästa år får det bli Sälen eller något annat om vi kommer iväg på någon skidresa.

Idag blir det att tvätta, packa upp och handla och i kväll blir det att sticka färdigt vantar och sockor. Ha det bra!

1 kommentar:

Sara sa...

Tittar tillbaka in på din blogg och hittar fins tickning! Önskar jag med kunde göra raggsockar men jag har aldrig lärt mig att sticka enligt mönster och fastnar alltid på hälen. Så jag är imponerad!
/Sara