torsdag 3 november 2011

Utflykt till Linköping

Igår gjorde vännen K, Stora E, Lilla E och jag en utflykt till grannstaden. Det är inte så ofta grannstaden besöks nu för tiden. Annat var det när jag bodde lite längre söderut längs E4:an i ett litet samhälle. Då var ju Linköping den närmsta staden.

Vi började utflykten med att besöka domkyrkan för att se broderiakademins utställning Måla med tråd. Många fina broderier var det, så många att stora och lilla E blev lite otåliga :)

Nästa stopp blev hemslöjden. Även där pågick en broderiutställning. Några inköp gjorde jag också. Egentligen hade vi tänkt fika efteråt men vi insåg att vi var hungriga så vi tog lunch på en gång. Och tur var väl det. Oj vad barnen åt. Stora E valde buffé och lilla E tog pannkakor. Kan väl säga att lilla E inte blev mätt på sina två (!) pannkakor utan åt av buffén även hon.

Nästa stopp blev en garnaffär där jag inte handlade något garn, men ett par stickor eftersom stora E köpte garn och behövde grova stickor. Sedan skulle vi fikat, men barnen hittade inte något som tilltalade dem, så det fick bli en garnaffär till. Där kunde jag inte motstå några nystan BabyAlpacaSilk till en sjal.


Gårdagens inköp:
Svart Visjögarn
Tidskriften Hemslöjd
Stickor nr 9
Svart BabyAlpacaSilk

Svart var gårdagens tema på garnköp. Det svarta Visjögarnet hade jag planerat att köpa eftersom jag har ganska mycket färger kvar sedan gladtröjan/tunikan och känner att jag behöver lite svart att bryta av alla färger med. Dessutom ha ju lilla E önskat sej en randig tröja med svart i. Och en svart sjal vill jag också ha. Frågan är bara vad jag ska välja för mönster när jag stickar med svart.

Dagen avslutades på IKEA där lite inköp till barnens lekrum gjordes. Kanske kommer det en bild därifrån om vi får ordning på kaoset.

Avslutar med en bild på ett annat garninköp. Handlade grönt Nepal tidigare i veckan. Tycker att det är en så fin färg och att jag behöver en lite tjockare kofta.


När jag ska få tid att sticka av allt garn jag köpt vet jag inte. Jag har ju inte något garn hemma sedan tidigare... Får väl trösta mej med att garnet isolerar så länge :)

2 kommentarer:

skaparlust sa...

den gröna färgen är underbar och garnet är ett sånt där "flyter på sticknings garn"

metamorphosis sa...

Helt klart, garnshopping hör nog till den roligare sortens shopping - och så trevligt det låter att ha fler i familjen som är inne på samma ulliga, stickiga spår!