onsdag 28 mars 2012

Vårblommor

Idag har mina våririsar slagit ut! Förra året skrev jag att jag ville ha fler. Nu ett år senare tänker jag samma sak. Undrar vilken höst jag ska komma ihåg att plantera fler vårlökar? Denna kanske?



Har även börjat så smått att ordna mina krukplanteringar. Det är inte helt färdigt än, men i helgen kanske. Tur att de lökväxter som suttit i kruka kan fylla på bland vårblommorna när jag glömmer köpa lök på hösten.Så en liten påfyllning blir det trots allt.



Krukan på trappen fixade jag nästan direkt när vi kommit hem från Åre, men jag har inte fotat den än. Väldigt lik förra årets plantering.



Och rabarbern tittar upp. Förra året fotade jag rabarber på väg upp 30 mars, den här bilden är från i söndags, dvs 25 mars. Så det finns hopp om rabarberpaj till 19 april i år igen. Gott!


En av de roligaste sakerna med bloggen är att jämföra hur det ser ut år för år här hemma hos mej. Försökte ta kort och föra lite trädgårdsdagbok innan jag bloggade, men det gick sådär. Här är det lättare att komma ihåg att lägga in bilder.

2 kommentarer:

Manduzana stickar sa...

Åh, tänk att det redan har börjat växa :)

Linnéa sa...

Sv: hihi ^^, fast brukar alltid annars ha otur, så blev jätteglad faktiskt! :D
Ja, Johanna snappa åt sig en verkligen PERFEKT jeansjacka mitt framför ögonen på mig...