söndag 6 januari 2013

Ett nytt sätt att klottra

Efter att ha sett på lite youtubeklipp och surfat runt på olika sidor med "doodles" så ville jag testa att blanda in färg i mina klotter. Så när vi var inne på stan häromdagen så gick vi in i konstnärsbutiken och skaffade lite material. Efter tips från DesignMadde så visste jag vad jag skulle köpa för grund, Gesso. Förutom Gesso köpte vi markeringspennor, en slags akrylfärgspennor.

Innan hade jag letat fram några olika böcker som barnen och jag skulle kunna ha som målarböcker. Eller "Art Journal" som de kallas. Hos iHanna hittade jag en beskrivning på vad man ska tänka på när man återanvänder gamla böcker. Att det skulle vara inbundna böcker hade jag som tur var redan listat ut innan jag skaffade en bok på bibliotekets utförsäljning.

Så efter att ha grundat med Gesso och det fått torka (vilken tid det tar när man egentligen vill börja på en gång) så satte Stora E, Lilla E och jag igång. Ett projekt som tog större delen av gårdagen. Markeringspennorna var jätteroliga att använda. Ska skaffa fler svarta så jag har fler tjocklekar att arbeta med. Gårdagens resultat:

Jag har fortsatt att använda mej av mitt vanliga "klotter", plus att barnen ville att jag skulle ha med en uggla. Sedan ville jag ju ha med något med bokstäver. Funderade länge på vad jag skulle ha för citat och letade på nätet, men det slutade med alfabetet :)

Det är så skönt att måla i en gammal bok. Jag känner inga krav utan kan leka som jag vill!

Stora E ville inte att jag skulle visa hennes bok, men Lilla E:s bok får jag visa. Så här under är hennes projekt.
Nu hoppas jag bara att jag kommer att ha tid att måla fler gånger än när jag har en längre ledighet. Om jag tänker tillbaka, och även tittar här på bloggen så märker jag att vi ofta målar när vi är lediga en längre tid, men inte annars.

6 kommentarer:

Queen of Kammebornia sa...

Så fint! Jag blir alldeles glad!

Sara sa...

Så påhittigt!

Madde sa...

Härligt! Ugglan är underbar :) Men ha den nära, så du kan måla närhelst du får lust och behov...

Iréne JB sa...

Madde, källaren är inte så långt bort, bara att ta trappen i hallen. Det som inte kommer att finnas så gott om är tiden att sitta och skapa. Stickningen är lite lagom att ha liggandes i köket för att göra ett eller två varv varje dag. Men jag hoppas på att måla/skissa/rita oftare i år.

metamorphosis sa...

Åh, så härligt att måla!

...och Gesso alltså? Måste kollas upp! :D

argfröken sa...

Du är ju underbart duktig och stora E också...vilka gener!