tisdag 6 januari 2015

2014 året med ovanligt få sticktimmar

Ja, så kan jag sammanfatta 2014. Jag började med att få färdigt två projekt i snabb takt, Leaving Cowl och Bloomsbury. Sedan stickade jag en hel del på min Chubby Juggler, men den stannade av någon gång då jag börjar få slut på garn, och har legat sedan dess. Några disktrasor har jag också stickat. Två koftor har blivit färdiga, min Pergola i Tussah Silk som jag älskar och Colors of Kauai.Efter att jag blivit färdig med Colors of Kauai i augusti har jag knappt stickat. Ett par halvvantar som inte finns på bild då jag gav bort dem i julklapp var höstens enda stickning.

Däremot så tog jag under sommaren upp knypplingen och jag har även broderat en hel del. Jag började även med brickvävning och har vävt några meter band. 

Broderierna blev till två stycken marsmor, en gul och en svart. Jag deltog även i ett vandringsbroderi där jag under ett antal månader broderade på ett broderi efter ett tema och sedan skickade det vidare. Knypplingen har inte resulterat i något föremål ännu, men jag har flera små bitar av spetsar som väntar på någon slags montering. Jag har vävt två brickvävda band. Det ena är tänkt som skärp till min planerade medeltidsinspirerade outfit. Det andra hamnade på en förvaringspåse, modell marsma.

Hur mycket stickat det blir under 2015 får vi se, tiden får fördelas mellan alla intressen. Jag och vännen K ska i alla fall till Vrigstad i år igen. Och det finns flera påbörjade stickningar som förhoppningsvis kommer att bli färdiga under året. Jag ska även sy en medeltidsoutfit. Tyg till underklänning har jag hemma men ylle till överklänningen saknas. Planen är att de ska vara färdiga till Söderköpings gästabud som är 27-30 augusti. Även barnen ska bygga på sina garderober tills dess. Så några sydagar lär det bli här hemma med 2-5 barn :)

2 kommentarer:

emma sa...

Kul, då se vi i Vrigstad :)

Emmas dagar sa...

Fina tröjor du har gjort!
Har du, som syr medeltidskläder, någon känning på vart man kan sälja vadmalstyg? Mor min har mörkblå vadmal som skulle räckt till två par byxor i knickersmodell till pojke som hon inte kommer att använda men vet att det är för fint för att bara "slänga bort".
Välkommen till Vrigstad!