söndag 7 juni 2015

Ny uppfart

Jag har velat göra om vår uppfart länge då den bestod av grus som vi inte hållit efter. Dvs det växte en hel del gräs där bilarna skulle stå och såg inte alls speciellt snyggt ut. Det fanns även en del som redan hade plattor, men även där hade gräset tagit över. Plus att det fanns en kant som gjorde det svårt att köra in en bil där om det behövdes mer plats. Hade tänkt få det gjort i höstas men kunde inte bestämma hur det skulle se ut så det fick vänta tills nu i vår. Men nu är det gjort!

Uppställnigsplatsen före omläggning av plattorna.

 Samma yta efter omläggningen av plattorna.


 Garageuppfarten med mönster och avdelning för gångstråk.


Som bonus gjorde de även om skämshörnet i entrén. Jag hade börjat gräva men inte orkat fullfölja vilket gjorde att det mest växte ogräs där och såg allmänt skräpigt ut. Nu har det blivit en plats för soptunnan. Det är inte riktigt färdigt, jag tänker mej att det ska upp ett staket mot ingången som avgränsare och även i bakkant så vill jag ha en avgränsning in mot trädgården.
Den gamla plattläggningen på gångstråken ser inte så snygga ut längre när de ligger bredvid den nya plattläggningen. Tur då att rabatten prunkar så att jag kan fokusera på den i stället :)Jag har en plan om att ta bort plattorna och jämna ut under, lägga markduk och stenmjöl för att sedan lägga tillbaka plattorna. Tänker att det skulle jag kunna klara då det inte ska köra några bilar där.

3 kommentarer:

Maritas Maskor sa...

Så fint det blev och vilken skillnad! Så roligt att det blir så bra, när man väl slår till med det :)
Vet du, vi har en uppfart som är i samma behov som din gamla....oj,oj...

Myggan sa...

Tjusigt!
/Anna

Madde sa...

Snyggt!