tisdag 19 april 2016

Medeltidssydag

I lördags hade medeltidsbarnen övertygat mej om att det var dags för en sydag. Totalt var det sex barn med Stora & Lilla E som arbetade med olika projekt.

Lilla E började på en klänning i vinrött kläde. Hon arbetade hårt och kom så pass långt att det bara är ärmarna kvar att sy. Plus alla fållar förstås.
Kompisen E började på en grå klänning. Hon vill sy en nunneklänning.

Stora E ska sy en underklänning i vitt linne. Hon kom kanske inte så långt för hon hjälpte även de andra när inte jag hann. Men alla delar är utklippta efter samma beskrivning som jag använde, Enklaste klänningen. Tror även att hon hann sicksack alla delarna också.


Vännen A ville sy en ny struthätta. Det lyckades hon med och eftersom det fanns lite tyg kvar blev det en hosa också. Nu måste hon köpa lite mer tyg så hon kan sy en till.Vännen F började på en likadan klänning som Stora E sydde till förra årets gästabud. Hon hann klippa ut alla delarna. Till sist var det D som sydde en kort capé. Han har lånat min förut, men nu har han en egen.En intensiv dag, och jag hann inte göra något eget. Hade inte ens räknat med det, utan mina projekt får bli gjorda någon gång när barnen gör annat.

Inga kommentarer: