onsdag 20 juli 2016

Årets mat på fjället

Ni som följt min blogg vet att vi åker till fjällen på sommaren för att vandra. Mest dagsturer, men ibland även med tält och övernattning. Varje år brukar jag också förbereda genom att torka egen mat att ta med. Visst, några påsar med frystorkat brukar få följa med också, men de är mest med som reserv. Varje maträtt paketeras i zip-påsar som gör det lätt att packa ner dem i ryggsäcken. Sedan har jag även med en påse med kryddor och olja. Kanske lite väl ambitiöst för dagsturer, men vi gillar att äta på fjället.Årets maträtter:

Gryta med lövbiff, potatis, kantareller och lök.


 Nudlar med kyckling, bambuskott, bananchips och curry.


Köttfärs med soltorkade tomater och ris. 


Köttfärs med lök, soltorkade tomater och cous-cous. 


Spaghetti med musslor i vitlök och saffran.

Sedan har vi klassikern tortellini med ölkorv. Smidigt och inga förberedelser. I år har jag dessutom kommit ihåg att packa med de där söm portionsförpackningarna med soja och sambal oelek en får med när en köper hämtmat. Tror att de blir väldigt bra som smaksättare.


1 kommentar:

Camilla sa...

Så mycket god fjällmat. Jag tycker det är roligt att planera och förbereda fjällmat. Vi vandrar inte varje år, men å andra sidan händer det att vi går på dagsturer i hemmatrakten och då behövs det också mat. Tack för några nya tips på maträtter.