fredag 9 mars 2018

Nya tröjor på gång

Den 27 januari lade jag upp till en ny tröja i Visjögarn (Östergötlands ullspinneri). Hade en hel del rött i stashen så den fick bli röd. Mönstret jag stickar är Princess Fiona av Amy Miller.

Jag har sett serier på Netflix och stickat ganska flitigt på tröjan så just nu är hela kroppen klar, så långt har jag dock inte kommit på bilden här under.En rolig stickning så det har gått ganska fort. Nu ska jag bara ta tag i ärmarna också så att den blir helt färdig,

Det som fått Princess Fiona att pausa är att jag förra torsdagen, den 1 mars, lade upp till ytterligare en tröja, En väldigt randig tröja. Även den stickas i garn från stashen, Magasin Duetts supersoft som jag har ganska gott om i flera olika färger. Jag stickar i dubbelt garn.Tanken är att själva kroppen ska bli randig men att ärmarna ska vara enfärgade med mudd i kontrastfärg. Då jag vill ha hela ärmen enfärgad så kan jag inte utgå från Uppifrån och ned koftemönstret som jag brukar använda utan jag har i stället utgått lite från konstruktionerna av två andra tröjor. Dels är det Princess Fiona och dels är det Colors of Kauai som jag sneglat på när jag konstruerat halsringning och ärmhål. Det ska bli spännande att se om jag får ihop det.

Nu letar jag bara en ny serie att se på Netflix efter att ha sett Outlander, Miss Fisher's Murder Mysteries, Agent Carter och Flickorna i växeln. Varierande kvalitet, men alla har varit bra att sticka till. Vill se om Sherlock, men den klarar jag inte av att sticka till. Funderar på Elementary, men misstänker att den kanske kräver mer fokus den också. Så har ni tips om serier så tar jag tacksamt emot dem.

1 kommentar:

Sara sa...

Elementary gillar jag, även om jag hade en liten svacka några säsonger in. Men om den går att sticka till vet jag inte, den kräver inte riktigt samma uppmärksamhet som Sherlock.
Collateral såg jag nyss, den var riktigt bra. Marcella är bra och Gracie & Frankie är en hyfsat söt serie som är lättsam och borde passa bra att sticka till. Atypical är fin, den sträcksåg jag, och jag har tänkt se Ozark länge utan att komma till skott.

Några tips iaf :)