söndag 10 februari 2019

Friday Night - Over Night 2/12

Efter vår första övernattning var vi peppade på februaris övernattning och i fredags var det dags. E & D kom och hämtade mej vid 17:45. Det vindskydd som vi hade tänkt oss har en väldigt liten väg fram till parkeringen så vi vågade inte chansa på att åka den utan safade och bytte vindskydd till ett med en liiite större väg fram till parkeringen. Efter en slirig färd i modden kom vi fram till första parkeringen, och där slutade det vara plogat så vi parkerade helt enkelt i stället för att fortsätta till nästa parkering och ett annat vindskydd.

Vandringen på ca 2 km var även den lite slirig. Efter att ha varit -12° tidigare i veckan var det nu ca 2°. Vi var inte ensamma i skogen, vi såg fler pannlampor, men det var bara vi som skulle övernatta i vindskyddet vid Övre Glottern.Elden tändes så fort vi kom fram den här gången också, men efter det var det stor skillnad. Vi kan väl säga att förra övernattningen var vi väldigt fokuserade och att grilla korv, göra i ordning lägret och sedan krypa ned i sovsäckarna gick mycket fortare sist. Nu kunde vi hålla i maten utan att förlora känseln i fingrarna. Så en hel del småprat, besök på dasset och tandborstning blev det innan vi lirkade ner oss i sovsäckarna. För vi hade dubbla denna gången också, samt att vi var noga med att byta till nya tjocksockor att sova i.Lite svalt i början, men när jag vaknade pga kissnödighet mitt i natten var jag varm och go. Inte det minsta kall om tårna heller.

Förra gången gick vi hem utan att äta frukost då vi inte ville vara ute längre än nödvändigt, men nu åt vi både gröt, macka, drack nyponsoppa och kokkaffe innan vi packade ihop.
Det känns som en väldigt bra start på helgen, på något sätt blir den längre. Nästa gång, i mars får vi se vilket vindskydd som får besök av oss då det är dags för 3/12 'friday night -  over night'.

Inga kommentarer: