tisdag 13 juli 2010

Avslutat stickprojekt

Nu när det är så här varmt har jag avslutat stora E:s sockor. Det är här på vår altan som jag sitter de kvällar jag stickar eller broderar. I hängstolarna som syns i bakgrunden läser jag kvällsböcker för stora och lilla E, eller läser själv. Har haft en hängstol i flera år, men i våras sprack den och nu när jag köpte ny så blev det två.


Här är min stickhörna. Sitter med benen uppe i kökssoffan och stickar. Av någon anledning tycker jag att det är svårt att sticka när man sitter i hängstolarna, men kökssoffa är inte så illa det heller.


Här är strumporna. Ursprungsmönstret kommer från garnstudio och jag har stickat både ett par ljungfärgade och ett par gröna till mej själv. Jag gillar flätorna. Eftersom stora E har ganska små fötter fick jag försöka improvisera lite. Hälarna blev inte helt lyckade men de kommer säkert användas som mysstrumpor ändå.Garnet heter Juvel från Sachenmayr och är en rest från den här mössan som stora E beställde för några år sedan. Eller rester förresten, det är för att garnet inte räckte som de inte blivit färdiga förrän nu. Blev ju tvungen att köpa mer garn.
Lilla E vill också har strumpor med flätor som matchar hennes likadana mössa, fast hon har en mörkcerise. Får bli ett senare projekt. För nu har jag börjat på mitt livs första kofta! Maken garvar och säger att den säkert blir skön i värmen, sommaren 2012. Jag ska nog visa honom att det kan gå fortare :)


2 kommentarer:

Lotta 8`) sa...

Gillar dina fina sockar, läckert flätmönster bak! Kanske inte så svårt att göra? Jag stickar emellanåt jag med, oftast med en ljudbok i öronen, avkopplande och skönt.

Ha det gott :)

Iréne JB sa...

Om man läser diagrammet ordentligt så tyckte jag inte alls att det var svårt. Var dock tvungen att hålla koll med pennan första paret och markera i mönstret varje varv för att veta var jag var.
Och visst är det avkopplande, använder stickandet som en ursäkt till att se "dåliga" program på TV :)