lördag 4 september 2010

Tygtryck

Jag har fått ut en MacBook från jobbet och igår lekte jag lite med Photo Booth. Dvs jag gjorde om bilden på mej till "popkonst". Ända sedan jag såg den funktionen så har jag tänkt att det måste ju vara en perfekt funktion för att göra om bilder till textiltryck.

Igår så tog jag en bild på mej och skrev ut den. Sedan bestämde jag mej för att det faktiskt fick räcka med två färger. Ritade av på plast och skar ut två mallar. Så igår kväll när barnen lagt sej och maken såg på fotboll stod jag i köket och gjorde riktiga egotryck.

Började med att blanda till två rosa nyanser. Använde en cerise som bas men hade i både vitt och svart för att "smutsa" färgen lite. Trycket blev faktiskt helt ok.


Sedan ville jag prova i turkos också. Bladade i vitt i den ljusare men tyckte sedan att den oblandade såg tillräckligt mörk ut. Fast efter att ha tryckt inser jag att jag borde blandat svart i åtminstone den som ska vara mörkast. Kanske i den ljusa också.
Det bästa med tryck är ju att det går att göra flera. Nu har jag i alla fall testat och sett att idén faktiskt fungerar.

Nu är planen att sy upp en vit luvtröja för att sedan sätta ett egotryck på ryggen :)

5 kommentarer:

heart-anna sa...

Bra ide med luvtröjan! De blev ju jättefina! Gillar den rosa bäst. Kanske som du skrev blev kontrasten lite mindre på den turkosa. Häftigt att det går att göra så.

Iréne JB sa...

Jag tror på den turkosa, men med större kontrast och med mer svärta. Men just nu gillar jag också den rosa bäst.

Rebecca sa...

Riktigt najs!
Man kan göra fina tavlor med... hint, hint. ;)

Iréne JB sa...

Kan man??? Har precis för mej att jag sett sådana någonstans. Hmm, var det Warhol han hette?

Linda V sa...

Roligt att du förverkligar dina idéer!!! Det blev ju superbra!