söndag 22 maj 2011

Underbar helg

Har haft en bra helg med underbart väder. Visserligen har det inte blivit något gjort i trädgården, men vädret uppväger. Igår tillbringades stora delar av dagen på en grusplan. Ja ni läste rätt, grusplan. Maken tävlade och tjejerna och jag hejade lite i växlingarna. Umgicks med de andra närmast sörjande som också var samlade där.

Idag har friluftsfrämjandet här firat 40-årsjubileum och jag har hjälpt till vid kanotpaddlingen. Inte helt fel med det väder som blev.

En liten runda i trädgården blev det i alla fall i kväll. Ser att jag har otroligt många fingerborgsblommor på gång. De har sått sej överallt i den stora rabatten. Kanske har det varit många förr om vårarna också, men då har jag antagligen rensat bort dem. Hittar även fler och fler julrosbebisar. Funderar fortfarande på vad jag ska göra med dem. Fingerborgsblommorna får gärna växa där de valt att slå sej ner, men julrosorna vill jag nog ha lite mer ordning på.


Tovsipporna blommar för fullt


En av de få växter som maken bestämt att jag ska plantera blommar nu.


Backsippan är överblommad för i år, men otroligt dekorativ


Och snart slår den här bondpionen ut !

I natt ska det komma regn enligt prognosen. Jag är väldigt glad över att det inte kom under dagen idag, men nu vill jag att det kommer.


1 kommentar:

metamorphosis sa...

Åh, så härligt med allt som blommar!

Tacksamt med blommor som backsippan som ä fina även när de är överblommade. Nog lite det som gör att jag gillar vallmo också. Fina både som knoppar, blommande och fröställningar.