måndag 8 augusti 2011

Nya växter

Idag har jag och barnen varit och besök en kompis kompis som är trädgårdstokig. Det var kul att få gå runt i hennes trädgård och ta del av alla projekt som hon har i huvudet. Mycket skönt också att prata med någon som precis som jag planerar hur mycket som helst. Hos mej tar det dock väldigt lång tid innan projekten blir verklighet.

Med mej dit hade jag lite växter, men jag hade ännu mer med mej hem. Så här såg det ut när jag lastat ur bilen.


Lite senare hade barnen planterat den/de växter som de skulle ha i sin rabatt och jag hade petat ner bebisjulrosorna i en kruka. Övriga växter är en kaprifol, en blå-vit flox, näva, acklejruta, backsippa och något mer som jag faktiskt inte kommer på nu.


Stora och lilla E planterade också pelargonsticklingarna som följde med mej. Nu är bara frågan var de ska stå. Har liksom ingen ledig bordsyta på altanen om vi fortfarande vill kunna sitta och äta där.


Till sist kommer en bild på välkomstkrukorna. Den lilla krukan har fortfarande kvar sin vårplantering med taklök och pansé. I mellankrukan har panséerna fått sällskap av lejongap och ringblomma. Största förändringen är stora tvättbaljan.

När vi var och åt glass på Billbäcks förra veckan valde stora E en krysantemum och jag valde en murgröna och en bacopa. Väl hemma fick de sällskap av en funkia som stått i kruka sedan delning. Ska bara skaffa något som murgrönan kan klättra på också. Sedan är den färdig för den här gången. Misstänker att det blir en höstplantering också.


Så om vädret inte är alltför hemskt i morgon blir det nog en trädgårdsdag. Det var ett tag sedan nu.

1 kommentar:

Malin sa...

Det var en dubbel näva som heter Geranium 'Birch's double' - den du inte kommer ihåg alltså!