söndag 24 juni 2012

Lite trädgårdsbilder

I år har jag knappt gjort något i trädgården. Rensat ytterst lite ogräs, fixat bärlandet men inte mycket mer. Då är det skönt att se att stora rabatten prunkar i alla fall. Det lilla ogräs som finns är svårt att upptäcka under alla blad. Rabatten är dessutom lite vild med självsådda stora blåklockor och fingerborgsblommor lite här och där.
Pionerna har sin högtid nu. Bondpionen har blommat färdigt, regnet hjälpte till att slå bort kronbladen. Men mina tre doftpioner blommar för fullt. Fick klippa bort några i kväll eftersom regnet knäck stammarna mot stödet. Så nu har jag pioner på köksbordet, ute på altanen och nedanför trappen.

Lavendeln som förra husets ägare planterat är på väg att gå i blom och timjanen som jag planterade förra sommaren har brett ut sej. Snart har jag en hel matta.


I morgon jobbar jag sista dagen innan ledighet. Sedan kanske jag kommer i gång med trädgårdsarbetet. Det finns en hel del att göra, både gamla och nya projekt. Plus det vanliga underhållet. Så jag, precis som de flesta andra, hoppas på lite värme och finväder framöver.

3 kommentarer:

Manduzana stickar sa...

Åh, pioner så vackra!

metamorphosis sa...

Sicken tur i oturen för dig att du "måste" ha pioner lite här och var nu ;) Håller med Manduzana - pioner är fantastiska verkligen, ffa de som doftar! (vilka våra inte gör, tyvärr)

Hoppas du får en skön ledighet nu!

Maria sa...

Jag gillar det där lite vildvuxna och blommor som sprider sig själva (om man räknar bort maskrosor...)