måndag 15 oktober 2012

Helg i Stockholm

I helgen var jag och barndomsvännerna A & Å i Stockholm för att fira övergången till tantåldern. Övernattning på hotell, god mat och musikal, Jesus Christ Superstar stod på att göra listan. Att det blev just JCS beror på att vi var med och satte upp den för drygt 20 år sedan i Högby Kyrka utanför Mjölby. Judas delades mellan två personer, och en av dem var just Patrik Martinsson som gör Judas på Göta Lejon. Han gjorde den även i Malmö, men då kom jag aldrig iväg.

Jesus Christ Superstar, Högby Kyrka 1991
Patrik gjorde rollen som Judas med bravur redan då som amatör, och inte var det sämre denna gången. Jag hade väntat mej mer av Ola Salo som Jesus. Morgan Alling som Herodes kändes klockren och Fred Johanson var en väldigt bra Pontius Pilatus.

Bild från Göta Lejon

Helgen blev verkligen bra. Mycket prat, en hel del skratt och en härlig musikalupplevelse. Och den stora frågan var när den där lilla köruppsättningen av JCS spårade ur och blev till 27 föreställningar med en stor ensamble med egen orkester? Det var i alla fall hur kul som helst att det blev så.

Vännerna och jag funderar på om vi inte ska göra det till en tradition att dra iväg någonstans en gång om året så att vi verkligen träffas och inte bara pratar via FB :)


1 kommentar:

Annika Landoff sa...

Åh, vad kul! Jag vill oxå se den och uppleva gamla minnen!!! Tror jag får dra med mig syrran.... :-)
Kram JCS'are!