lördag 3 november 2012

Tredje FO:t denna vecka

När man har många stickningar på gång samtidigt känns det ibland som att ingenting blir färdigt. Men så rätt som det är så har man stickat och stickat och den ena efter den andra stickningen blir färdig. Denna vecka har varit en sådan vecka. Först ut var den svarta Cascading Leaves, sedan sockorna med "enkla flätor" och nu är min helt vanliga grå tröja med lite ränder färdig.

Foto: Lilla E


Mönster: En variant på Tant Koftas "uppifrån och ner"
Garn: Visjö från Östgöta Ullspinner, 3 hg kanske?
Stickor: KnitPro rundsticka nr 3,5 och knit pro strumpstickor nr 3,5Tröjan påbörjades i januari och har haft några uppehåll eftersom jag kompletterat med mer grått garn. Var ju lite petig av mej och ville att ärmarnas skiftningar skulle passa hyfsat så att det inte skulle bli ränder, utan just skiftningar. Fäste alla trådar i tisdags, sedan repade jag upp nederkanten som jag avslutat med rätstickning. Nu när jag hade lite mer garn blev den lite längre och avslutades bara med avmaskning av slätstickningen. Den rullar sej lite för jag har inte blockat något men tänker att det är en sådan tröja som får rulla sej lite eftersom alla avslut och även början är sådana.

Jag är nöjd. Den är sådär lagom grå för att passa till nästan allt. Lagom tjock är den också och som jag nämnt tidigare så tror jag att det kommer att bli en favorit.

4 kommentarer:

metamorphosis sa...

SNYGG!

Låter så härligt när du beskriver den, så där lagomt lagom på alla sätt och vis! :)

Manduzana stickar sa...

Den är riktigt snygg! Jag gillar att kanterna rullar sig, det passar liksom den där tröjan :)

frisky frog sa...

Kan bara hålla med, den riiiktigt snygg! Ränderna gör hela tröjan.

Lotta 8`) sa...

Gosig och fin tröja, passar perfekt i novemberrusket! Tur det finns stickning att pyssla med den här årstiden, och ljudbok :)

Fniss... om att sticka på flera projekt samtidigt..... japp, samma här! 2 vantar och ett par sockar är mina projekt nu, ett par vantar är med mönster så de tar lite tid men har nu kommit på hur jag håller två trådar i vä hand och kan växla färger på ett snabbare sätt.

Har också provat mönstret med fuskflätor på sockar och det är ju så fint, har även stickat ett par vantar med det mönstret.
Ha sköna stickkvällar framöver, kram :)