söndag 28 juli 2013

Ljungdalen/Funäsdalen del 1

Årets fjällresa bestämdes av makens tävlande i Helags24h med utgångspunkt i Ljungdalen. Han med flera från Kolmården Adventures skulle stå på startlinjen kl 10.00 den 19 juli. Vind, vind, vind och ännu mera vind mötte oss där uppe. För maken väntade en tuff tävling. Om någon är nyfiken på vad han tyckte har han skrivit om det här.Förutom att heja på maken och alla andra multisportare så hittade Stora & Lilla E en geocache.  Under resan letade vi efter 9 stycken, hittade 6, 2 hittade vi inte alls och en vågade vi inte ta. Det var helt enkelt lite väl spännande ställe som den fanns på. Ofta är de gömda på spännande platser med historia eller vacker utsikt.Efter att ha tillbringat 3 och en halv dag i Ljungdalen åkte vi vidare till Hamra där vi hyrt en lägenhet. Första dagen åkte vi på fisketur. Stora E och maken fiskade, Lilla E ritade och jag hade med mej en stickning. Det fina sommarvädret hade kommit till oss och det var en härlig dag vid vindskyddet och på bryggan. Ingen fisk blev det den dagen. Men innan resan var över lyckades Lilla E förse oss med en lunchfisk, öring. Den kvällen satt jag, gick omkring vid bryggan med min bok bland myggen/knotten medan de andra var ute på sjön och fångade fisken.
Några dagsturer hade vi också planerat in. Den första började vid Anderssjöåfallet. Innan resan hade vi planerat med hjälp av Funäsfjällens 30 guldturer. Vi höll oss inte riktigt till turen, men vi började i alla fall med de många trappstegen längs med fallet. Väl uppe lagade vi "fjälltacos" på en bro. Stora E övertalade oss att gå upp på Hamrafjällets topp, och sämre fikaplatser kan man ju ha :) Jag tror turen blev omkring 11 km lång. Solen sken och vattnet provsmakades i de flesta bäckar som vi passerade. Välbehövligt.Fjälltacos var en höjdare måste jag säga. Torkad nötfärs, som värmdes med tacokrydda och serverades med tacosås, creme fraiche och tortillas. Eftersom det bara var en dagstur skulle lite burkmajs och gurka suttit fint till, men det får bli nästa gång.

Innan vi reser iväg så förvandlas köket till torkplats för den mat som är tänkt att följa med på resan. Eftersom vi är fyra stycken som ska ha mat så är det en fördel att torka själv tycker jag.Varje ingrediens läggs i fryspåsar och en måltid packas sedan ner i en zippåse. En zippåse = en måltid för hela familjen. Inga kommentarer: