söndag 14 juli 2013

Peggy Sue är färdig

Det här projektet har varit ett snabbt projekt. 16 dagar från start till mål. Den är tänkt att passa till min "Belgienkjol", och det tycker jag att den gör. Belgienkjolen heter den eftersom den köptes under vårens resa till just Belgien.

Mönster: Peggy Sue av Linda Wilgus
Garn: Svarta Fårets Ulrika nästan 6 nystan
Stickor: 4,5mm till slätstickningen & 4mm till resåren
Knappar: 8 stycken gula i pärlemor


Jag har gjort en del ändringar i mönstret. Jag började med en small eftersom den storleken stämde bäst med mitt bystmått, men insåg ganska snart att jag har lite för bred nacke för den. Så jag repade upp och började om med medium. Den blev bättre. Men jag har inte gjort en medium helt och hållet eftersom den då skulle blivit alldeles för vid över bysten. Så mitt emellan fick det bli. Jag la däremot till 4 maskor under ärmen och stickade en ärmkil för att få lite mer rörelsevidd. På ärmen plockade jag upp 6 maskor utan att göra en kil, dvs jag minskade bara två maskor. Sedan minskade jag precis innan resåren för att få ett maskantal delbart med 5.
Jag har inte heller stickat framkanten utan inspirerad av en Peggy Sue jag sett på Ravelry så virkade jag en knappkant i stället. Det blev jag nöjd med. 

En rolig stickning och Stora och Lilla E vill också ha varsin. Ska se om jag kan anpassa mönstret till dem. Det borde fungera eftersom den stickas uppifrån och ned.

7 kommentarer:

Fröken Slöjd sa...

Så jättefin. Jag blir också sugen på att sticka en.
Hälsningar Fröken Slöjd

Otaliga projekt sa...

Den är SÅ fin. Jag vill också göra en sådan. Framförallt blev den ju så bra till din kjol.

Manduzana stickar sa...

Den blev himla snygg och färgen är ju helt underbar!

Sara sa...

Stickningen i all ära men jag måste säga att jag tokgillar kjolen också!

Iréne JB sa...

Sara, det gör jag också! Det fanns klänning i samma tyg också, men eftersom jag inte har den kroppsform som det är tänkt för köpeklänningar så fick det bli kjol. Hade gärna haft både och annars.

iHanna sa...

Nej men åh så gult & fantastiskt fin du/den är! Underbar!

metamorphosis sa...

Superfin liten kofta och den ser ju ut att passa helt perfekt till Belgienkjolen, som ju också är supersnygg!