torsdag 8 augusti 2013

Umeå tur och retur

Nu har vi varit på resa igen. Maken cyklar Ride of Hope från Umeå till Stockholm. Ett cykellopp till förmån för barncanserfonden. Så i lördags packade vi in oss i bilen och begav oss upp mot Umeå. På resan har vi passat på att hälsa på vänner som bor i den delen av Sverige. Extra roligt var att träffa Sara som jag inte träffat på säkert 12 år. Hon fyllde år när vi var där och eftersom hon hintat att hennes vantar som hon fick av mej för säker 15 år sedan börjat bli utslitna så fick hon ett par nya. Då de virkades färdigt i bilen så har jag inte någon egen bild på dem, men här finns de på bild i Saras blogg.

Innan resan hade jag planerat in lite stopp på garnaffärer. Så i Umeå besökte Stora E, Lilla E och jag både Hemflit och Perssons garn. Det är så kul att titta in i nya garnaffärer och kolla in utbudet och prata lite. På Hemflit handlade Stora E garn till en tröja som hon ska sticka med min hjälp. Belle Organik DK från Rowan. På Perssons garn så köpte vi båda Sirdar Snuggly BabyBamboo som ska bli sjalar. Jag köpte även ett nystan Blend Bamboo från Hjertegarn som ska få bli disktrasa.

I Umeå snodde jag pengar från garnbudgeten och köpte mej ett halsband. Föll för det när ena dottern fick låna toaletten hos en frisör. Tack!Halsbandet är gjort av gammalt porslin. Den här servisen heter Bellis och är designad av Eva Bladh Stål och tillverkat av Karlskrona Porslinsfabrik. Nu blir jag ju lite sugen på att skaffa något därifrån också :)

Vi var även inne på Sundbergs Pappershandel. Jag har smittat barnen med passionen för papper och skissböcker av olika slag. Där blev det lite Washitejp inhandlat. Har svårt att motstå dem...I Uppsala gjorde vi en rundvandring i Pelle Svanslös spår som både barnen och jag uppskattade. Men huvudattraktionen för mej var varken slottet eller domkyrkan (som vi visserligen också tittade till) utan Yll och Tyll. Där fick barnen välja färg till varsin tröja. Har planerat att sticka varsin Bloomsbury till dem. Heavens Hand tror jag kan bli bra. Vill ha en själv också, men det inköpet får vänta. Köpte ju halsband för mina garnpengar, och det tar nog lite tid att sticka till barnen så jag hinner köpa senare.Många garnköp blev det, så nu finns det till flera projekt. Jag har dessutom bokat in mej på en resa till Syfestivalen tillsammans med mina vänner i Stickcaféet här i Norrköping. Kanske bra att jag sparade lite planerade garninköp tills dess.

2 kommentarer:

Sara sa...

Det var så roligt när ni var här!
Vart hittade du det där fina halsbandet? Hos en frisör? Kul att du hälsade på hos Sandbergs pappershandel också, det är ett av mina favoritställen i stan helt klart.
Tack igen för de fina vantarna!riorwent

Manduzana stickar sa...

Så mycket fint garn ni fick med er hem!