måndag 3 mars 2014

Stickhelg i Vrigstad

Förra året var vi några från Stickcaféet här i Norrköping som bestämde oss för att åka på Stickhelg i Vrigstad. Det blev en underbar helg. Så när Emma, annonserade ut årets stickhelg anmälde jag mej på direkten. Messade vännen K eftersom vi hade pratat om att hon kanske skulle med. Och hon kom med! Inte på en gång, men Emma och hennes mamma Barbro ordnade fler platser. 

Jag brukar ha ganska lätt för att packa när jag ska iväg någonstans. Men det gäller tydligen inte stickningar. Vilka skulle få följa med? Några extra garner? Hur mycket hinner man egentligen sticka på en helg? Efter mycket velande så slängde jag till slut ner de flesta pågående projekt och några extra sockgarner i en stor kasse.

Så blev det fredag och jag hämtade först upp Stick-Kine här i Norrköping. Sedan åkte vi vidare och plockade upp AlpakkaAnna och K. Framme i Vrigstad ställde vi in packningen på rummet och tog med stickväskan och satte oss. Eftersom jag var med även förra året så var det en del bekanta ansikten som jag återsåg och pratade med.Överallt stickades det! Vilken inspiration det är att gå runt och prata och se vad alla gör! Lite Ravelry-surfande blev det också, som om inte inspirationstillfällena kunde bli för många.På plats i Vrigstad var Magasin Duett. Jag passade på att fota när de höll på att packa upp för sedan blev det trångt kring borden :) Maria Olssson hade med några av sina modeller uppstickade och sålde sina mönster. På lördagen var även Sjöalyckans silke där, men hennes underbara garner fick jag inte med på bild. Missade även att fota "Grodan" & "Myggan" 's hörnor.Så här kan det se ut på ett soffbord när stickerskor invaderat! En salig blanding av garn, godis och dryck. Jag stickade mest på min Bloomsbury som växte ganska många centimeterar. Några varv på den Knubbiga Jonglören blev det också. Dessutom började jag också på ett par tå-upp-sockar och fick då möjlighet att prova Judy's Magic Cast On. Bra när det finns människor som kan visa.
Vi diskuterade trånga ärmhål och jag fick se "en livs levande" Emelie och föll direkt. Oj, så snygg hon var. Passade dessutom väldigt bra på mej om jag får säga det själv, och det får jag ju här på bloggen.På söndagen var det traditionellt Vasalopp som gällde till stickningen. Helgen gick fort och efter den obligatoriska Vrigstadostkakan var det dags att åka hem igen. Hoppas, hoppas att Emma och mamma Barbro orkar ordna även nästa år och att jag får möjlighet att åka även då!

5 kommentarer:

frisky frog sa...

Ja visst var det härligt! Synd att en helg går så fort.
Vi ses väl nästa år?

Emmas dagar sa...

Tack för att du kom! Roligt att träffa dig igen :-)
Jag hoppas också att vi får till en stickhelg till. Det skulle jag tro ;-)
Fina bilder du tagit!

Stick-kine sa...

Tack för utmärkt körning till och från Vrigstad! Tack för trevligt sällskap och många glada skratt!

Maria sa...

Jag ser rätt knäckt ut på sista bilden. Jag gissar att det är när jag inser att jag har hejat på norrmännen :)

frisky frog sa...

Maila till friskyfrogmade snabela gmail dot com så skickar jag gärna min variant på tå-upp.
/tjingeling