lördag 12 april 2014

Sticklördag på SMHI

Idag har jag varit på Sticklördag. Två gånger om året ordnas det "Sticklördag på SMHI" för oss stickare i Norrköping med omkrets. Det här var tredje (?) gången, men första gången för mej. Det är precis som det låter, en lördag där vi samlas för att sticka i SMHI:s matsal. Det är massor av fika och god soppa till lunch.


M stickade på "Brolly", min Stora E som var med började på en påtad mössa i resterna från våra Bloomsbury. Lilla E var också med men fastnade inte på bild. VisaLisa berättade om Online Stickcafés start och visade på olika sätt att sticka slätstickning. Spännande att så små variationer kan ge så olika resultat. Vet att vi diskuterade det under sticklägret i Vrigstad också när vi satt bakom flygeln och stickade och pratade. Det här blev en påminnelse och ny inspiration.


Det fanns många stickade plagg att titta på. Sockor med olika hälar och mönster :) Förutom att VisaLisa var där och deltog så var medlemmar från föreningen Sticka där. Så jag fick titta på Eva-Lottas (Tålamodspåsens) underbart fina flerfärgsstickade kofta på nära håll. Jag fångade även "Fru K:s" underbara gröna på bild.

Det blev inte så mycket stickat för min del. Några varv på The Chubby Juggler och något varv på min tröja i Supersoft. Men det är kul att träffa andra garnnördar och se vad alla stickar på för tillfället. Passade förresten på att klämma lite på VisaLisas sockgarn från Easyknits. Mycket mjukt och mysigt.1 kommentar:

Lotta 8`) sa...

Trevligt med sticksammankomster och att träffa både VisaLisa och Eva-lotta, båda har jag fått på kurs för, de är så duktiga!!
Jag stickar på med en uppifrånochned tröja, ett par sockar och så ligger det en Idunn i korgen :)

Ha det bäst ♥