lördag 13 september 2014

Broderi, brodera och BRAK

Denna höst har tagits över av andra hantverk än stickningen. Det började med medeltid och lite så har det fortsatt. Första detaljen till min medeltidsoutfit är färdig!En liten påse att ha pengar mm i. Just nu bor det en trådrulle i trä i den :) Kommer eventuellt att göra nya längre stängningssnoddar och hänga på glaspärlor på dem som extra dekor. Annars tror jag att den ska få vara odekorerad. Ja, förutom den röda smala linjen jag redan broderat.

Idag var jag på en lokalträff för Broderiakademin, BRAK i Linköping. Vi började med att titta på utställningen "Skönhet för alla", broderier inspirerade av ett besök på Ellen Keys Strand som föreningen gjort tidigare i år. Sedan gick vi till vår lokal för att brodera lite. Egentligen hade vi ett tema, men jag tog tillfället i akt att börja med min egen maschma/marsma. Har sett så många fina på olika bloggar tyckte jag att det var dags att göra min egna.Den grå vadmalen kommer att vara yttertyg, och det svarta klädet innertyg. Sedan kommer det komma till ytterligare tyger till "nållapp" och "saxficka". Vet inte vad jag ska kanta den med, men än så länge håller jag som sagt på med att dekorera den. Hoppas på att få den färdig till Broderiakademins årsmöte i Helsingborg den 18-19 oktober.

Vill ni se bilder på fina maschmor att inspireras av så titta in hos: DesignmaddeTextila inslag, Tålamodspåsen, Slöjd är livet, Med nål och tråd eller gör helt enkelt en bildgoogling på ordet maschma eller marsma :)

Inga kommentarer: