måndag 22 september 2014

Marsma/Maschma

Jag påbörjade ju en marsma/maschma förra lördagen. Enligt den ursprungliga planen skulle den sett helt annorlunda ut, men som vanligt händer det saker på vägen :)

Det som ändrade allt var den gråa vadmalen som jag hittade. Den fick tillsammans med yllebroderi bli utsida, precis som planerat. Men i stället för svart kläde inuti blev det gul vadmal och orange linne invändigt. Som kantband har jag använt alldeles vanlig snedslå. Det svarta klädet som redan är tillklippt tänker jag ska få bli en alldeles egen marsma/maschma. Tror nog att jag kan hitta användningsområden för två stycken.Känner mej faktiskt väldigt nöjd med denna. Jag har hämtat inspiration från många bilder på olika marsmor/maschmor på olika bloggar. Ordet sysaker snodde jag helt av från Elin (Med nål och tråd), men det är väl enda likheten, att det är samma ord. Jag har även smyckat den med "min logga", IJB i en cirkel. Som stängning har jag slyngat en snodd med min slynggaffel och avslutat med en knapp i persikoträd gjord av Frisky Frog som jag köpte i Vrigstad. Tycker att den passar perfekt!

En ovanlighet för mej är att hela är handsydd med vaxad lintråd. Men liten och behändig som den är har den fått följa med som sällskap då Stora E tränat kanot, eller dans. Nu ser jag fram emot mer broderi och att kanske få en till färdig innan Broderiakademins årsmöte i Helsingborg 18-19 oktober. Målet för denna var ju att bli färdig innan årsmötet, och det klarade jag ju med råge!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart fin!Jag vill också lära mig
Marita

Åsa i Skuttunge sa...

Hur fint som helst!!
Kram från mig

Maria sa...

Superfin!