söndag 26 februari 2017

Årets skidresa

I fyra år har vi åkte till Passo del Tonale på sportlovet. I år provade vi något nytt! Två veckors skidåkning i Canada. Vi och grannfamiljen (som vi brukar åka på skidsemester ihop med) har pratat om det i flera år och nu blev det verklighet.

Resan började lördagen den 11 februari med att vi klev upp mitt i natten för att åka till Arlanda och flyget till Amsterdam. Där hade vi fyra timmar på oss innan nästa flyg till Calgary. Tyvärr blev vi tre timmar försenade då det snöade (!) på Shiphole. Det gjorde att vi kom fram mycket senare till Calgary och fick sen kvällskörning till Radium där vi hade vårt första boende. När vi kom fram släpade vi in våra saker, tog på oss pyjamaserna och kröp i säng.

Söndag - onsdag var det planerat skidåkning i Panorama. När vi kom dit möttes vi av solsken och otroligt fina pister! Bara att njuta.
Första dagen höll vi oss till de pistade pisterna men det fanns även ett offpistområde som de andra utforskade, Taynton Bowl. Vi fick tre dagar med solsken och två dagar med moln och snöblandat regn. För det blev en femte dag just pga vädret då vi valde den kortare resan till Panorama på 30 min i stället för att åka till Kicking Horse som var den egentliga planen.
Här är en blid på huset vi bodde i och den lite annorlunda märkningen på sopcontainern. Några björnar såg vi dock inte till men väl vilda kalkoner, hjortar och Big Horn Sheeps.


Inga kommentarer: