söndag 16 april 2017

Påskledig

Jag har haft en veckas ledighet tillsammans med Lilla E. Andra halvan av familjen är i Portugal på träningsläger med kanotklubben.

Lilla E och jag har fixat lite i trädgården, varit på secondhandrunda och grillat med vänner. I onsdags när vi vaknade så var det snöblandat regn ute. Vi åt frukost och sedan tog vi bussen till stationen där vi hade ganska lång väntan innan tåget mot Göteborg skulle gå. Vi tog en fika medan vi väntade. K som skulle med kom också dit ganska tidigt.

När vi klev av tåget i Göteborg möttes vi av strålande solsken. Vi hade fått låna en lägenhet så vi gick mot den. Lite fel blev det, men vi hade ju ingen brådska. I lägenheten lämnade vi packningen och gick mot Haga. Där besökte vi naturligtvis Kawaii. Vi fikade också innan vi gick mot Kungsgatan. Det blev en del besök i affärer innan vi åter igen gick till lägenheten. Vi hade kollat upp en Indisk restaurang så vi ringde och beställde mat och åt i lägenheten. Vi var ganska trötta allihop.

Dag 2 började på Universeum då vi fått biljetter dit. Det blev några timmar där innan vi åt sushilunch. Sedan gick vi återigen mot Haga och Kawaii. Fika och några besök i antikaffärer blev det innan vi gick ut från Haga. Vi hamnade lite snett mot vad vi tänkt, men det resulterade i att vi fick se Järntorget och kunde titta in på både Myrorna och Stadsmissionen. Vi bockade även av två affärer på min och Lilla E:s lista, Rum för Papper och Desigual innan vi gick tillbaka till lägenheten. Det fick bli hämtmat även ikväll, denna gång Libanesiskt.
Sista dagen hade vi bestämt oss för att åka Paddan som hade premiär för i år. Vi köpte biljetter så att vi hann med  en fika innan vi klev på båten. Det var lite blåsigt, framförallt när vi lämnade kanalen, men solen sken så det var en härlig tur. Efter turen gick vi tillbaka till lägenheten där vi åt rester samt packade ihop innan vi gick mot Trädgårdsföreningen för att besöka Palmhuset på väg till stationen. Vi hann inte riktigt med hela innan vi var tvungna att gå till stationen för att hinna med tåget tillbaka mot Norrköping. Det blev tre intensiva, men ändå inte stressiga dagar. Ett skönt avbrott.

Inga kommentarer: