lördag 1 juli 2017

Sommarutflykt/Loppisrunda

I torsdags kom vännen K & J och hämtade oss strax efter klockan 9. Jag hade packat lunchkorgen med piroger (köttfärs & spenat/ost), västerbottenostpaj med rom, crème fraîche och hackad rödlök samt sallad och dryck. Den planerade rutten för årets loppisrunda var: Julita - Östra Granhammar - Hem

På Julita blommade nästan alla deras pioner och jag försökte hitta "mina" pioner. Den jag tror är Festiva Maxima fanns det fler sorter som var lik, så nu är jag inte lika säker längre. Den rosa var svårare, för jag har inte hundra koll på hur blomman ser ut. Kronbladen kan variera ganska mycket. Den tredje pionen som vi har i trädgården fanns det också flera som liknade. Ska jag till Julita någon mer gång så ska jag ta med mej blommor så att jag kan jämföra.

Vi tog en tur bort till kossorna och Stora & Lilla E försökte klappa dem, men elstängslet gjorde avståndet lite för stort. Vi var även inne i ladugården och tittade på kalvarna.

På vägen tillbaka mot bilen köpte vi glass och tittade på pelargonsamlingen. Lilla E som egentligen tycker att vi(jag) har tillräckligt många hittade en som har samma namn som henne och tyckte att den får jag köpa. Tyvärr var den slut, så det blev ingen. Däremot köpte jag en lerkruka från Gränsfors till pelargonen jag fick av K.

Innan vi kom fram till Julita Gård hade vi åkte förbi en loppis som inte var öppen, så vi åkte tillbaka till den. Det fanns mycket där, så det var värt att åka tillbaka. Jag hittade ett uppläggningsfat, "Boj" från Upsala-Ekeby till ett bra pris.

Nästa mål var Gårdsmejeri Ostbiten/Ateljé Norrgården. Två loppisar hittade vi på vägen där Lilla E stod för dagens fynd på den ena.Det fanns tre akvarellådor där. Lilla E köpte den som finns på de översta bilderna för 10kr! Dagens fynd, för den är knappt använd. Hon köpte även en mjölkkanna och ett vindspel (som redan hängts upp i bigaråträdet. Stora E köpte även hon en akvarellåda samt en burk. Den hon köpte var helt oanvänd och kostade mycket med, men fortfarande mycket mindre än i butik. Den tredje lådan, likadan som Lilla E:s men inte full köpte K för 10kr.

Framme i Granhammar provsmakade vi ostar. Barnen klappade lamm, hundar och kalvar. Dit vill de åka igen, och det kan även jag tänka mej.

Så till mina inköp:På bilden saknas ostarna Evert & Barbro. Garnet är till en ny Bloomsbury till Stora E då hon vuxit ur sin. Så nu ska jag lära mej att nysta på nystpinne så kan jag påbörja en sommarstickning.

En riktigt bra utflyktsdag!

1 kommentar:

Camilla sa...

Jag har en nystpinne. Det är lite trickigt att komma igång. Det känns som att garnet bara glider omkring. Men sen tycker jag att det fungerar bra.