söndag 11 augusti 2019

Friday Night Over Night 8/12

Vi har redan varit med om 8 av årets utmaning "Friday Night Over Night"! Så det är bara  4 kvar om jag/vi nu inte väljer att fortsätta vilket jag är inne på. Jag ser verkligen fram mot varje tillfälle.

Den här gången åkte vi till ett vindskydd som vi inte visste att det fanns, utan jag hittade det via googlande. Vindskyddet Skutviken ligger i Bråvikens naturreservat längst ut på en udde och byggdes förra året. Det såg fortfarande nytt ut och det var rejält, plats för fem-sex personer med packning. Bra eldstad med många sittplatser runt den.
Som vanligt så var det fokus på matlagning när vi kom fram. Det var inte långt att gå, vi valde att gå 1,6 km på slingan och sparade den "längre", 2,6 km långa sträckan till hemvägen.

Maten denna gång blev lammsmäckar med potatismos, rårörda lingon och saltgurka. Hur gott som helst.
Det blev efterrätt också. Stekta nektariner med kanel, socker och agavesirap som bakades in i smördeg och stektes till små pajer. Himmelskt gott det också.

Vindskyddet låg inte med öppningen ut mot vattnet med det gick naturligtvis att se det när man satt/låg inne i sin sovsäck. Det här blev årets varmaste övernattningsnatt, så jag hade inte ens strumpor på mej. Inte drog jag igen den helt heller utan hade både huvud och arm utanför.

Den här övernattningen var ett skönt avslut på första arbetsveckan (som iof bara var två arbetsdagar) och en bra uppstart på höstterminen. Planeringen för nästa tillfälle är redan igång.

Inga kommentarer: