lördag 11 juli 2020

Friday Night Over Night Juni 2020

Juni natts övernattning blev i ett för mej nytt vindskydd, ett vindskydd vid Getsjön utefter östgötaleden. Vi parkerade bilen på parkeringsplatsen vid friluftsgården Getsjötorp och gick iväg längs leden. Det finns ett vindskydd där, men det var som sagt inte dit vi skulle (det var dessutom upptaget när vi gick förbi, även om vi hade fått plats). För oss blev det en vandring på ca 3km.





Som vanligt fokuserade vi på eld och mat när vi kommit fram. Det var torrt ute, så vi började med att vattna lite runt eldstaden. Maten som tillagades var lax som röktes under folietält, färskpotatis, gräddfil och gräslök. Vi la laxbitarna på stekpannan i smör, så både laxen och smöret fick röksmaken. Det var precis samma huvudrätt som vi åt på förra årets juniövernattning. Och det var lika gott den här gången.





Till efterrätt rörde Anna ihop en kladdkakesmet som hälldes i urgröpta apelsiner och slogs in i folie för att sedan gräddas i glöden. Väldigt gott det med tillsammans med blåbär, apelsin och lite extra choklad.





På morgonen vaknade jag och var helt svullen i ansiktet av mygg och knottbett. Inte så kul. Vi har haft tur på alla andra övernattningar, för jag tror att det här var första gången jag vaknade såhär. Vet att det var en del mygg på juli månads övernattning, men övriga övernattningar har varit i princip myggfria.



Eftersom det var så torrt ute valde vi bort elden på morgonen och använde bara stormköket till både gröt och kaffe. Innan vi gick hällde vi på vatten på eldstaden för säkerhets skull.





Får se om vi får till någon gemensam övernattning nu i juli. Alltid lite trixigt på sommaren då det inte blir lika självklart att åka ut efter jobbet en fredag då vi inte har semester samtidigt. För min del blev det även några nätter i hängmattan på altanen i juni. Inte riktigt lika fin utsikt kanske, men skönt ändå att sova ute.


Inga kommentarer: