torsdag 9 juli 2020

Friday Night Over Night Maj 2020

Jag ligger lite efter med bloggandet, men nu kommer iaf inlägget från maj månads övernattning. Precis som i maj förra året gav vi oss iväg till Marmorbruket för att sova i vindskyddet Spiran. Då fler rör sig ute i skog och mark nu pga Coronapandemin så var vi lite oroliga för att vindskyddet skulle vara upptaget. Det var flera bilar på parkeringen men vi tog på oss ryggsäckarna och gick iväg. Pandemi eller inte, man vill ju helst vara ensamt sällskap i vindskyddet.




När vi närmade oss vindskyddet lyssnade vi efter röster, men hörde inga. Vi hade tur, det var bara vi som ville sova ute! Brasan tändes, och kvällens mat började tillagas. Medan maten förbereddes åt vi ost och kex. Till mat blev det risotto med grillat kött till. Egentligen skulle vi haft efterrätt också, men vi blev för mätta.





När vi vaknade var det till den härliga utsikten man får från vindskyddet. Magiskt! När vi klivit upp kokade vi gröt och kaffe och sedan blev det frukostefterätt! Friluftsäppelpaj med vaniljsås. Smarrigt värre. Frukostefterätt kan vara den bästa sortens efterrätt.








Tror inte att jag någonsin kommer att tröttna på att vakna till utsikt, eller att sitta vid en eld. Det är verkligen en förmån att kunna få njuta av naturen på det här sättet. Tack för allemansrätten och till kommuner och länstyrelser m.fl som ordnar rastplatser och vindskydd som är fria att utnyttja.

1 kommentar:

Camilla sa...

Det där vindskyddet ligger fantastiskt vackert. Där sov jag för ett par veckor sedan. Vi sov där mitt i veckan och åkte hem tidigt för ytterligare en jobbdag. En härlig känsla att komma direkt från naturen till jobbet. Känns busigt!