Ikväll har vi provat att göra sushi själva för första gången. Lilla E har sushi som favoriträtt, och det blir väldigt dyrt att köpa färdiga varje gång hon önskar maträtt.
En hel del pysslande med riset innan det var dags att börja med maki-rullarna. Vi gjorde tre sorter, lax+avokado+gurka+wasabi, räkor+gurka +wasabi och stenbitsrom+avokado+gurka+wasabi. Några Nigiri-bitar med lax blev det också.
Att fixa själva rullarna var inte så svårt, tycker att de blev riktigt bra för att vara första gången. Det jag däremot lärde mej var att man bör kolla styrkan på wasabin INNAN man gör rullarna. För vilket tryck det var i den! Nästa gång blir det ingen wasabi i rullarna. Det får var och en dosera i sojan.
6 kommentarer:
va pyssligt att göra det själva! Kul! Ja det blir dyrare och dyrare att äta ute, barnen äter ju vuxenportioner nuförtiden. Här blir det hemma-pizza ofta. Suschi har jag inte tordas testa, är lite larvig men nån dag så kan det kanske slinka ner! Kram
Ska ni äta riktigt god sushi ute så rekommenderar jag Nori i Linköping. Inte så billigt om sagt, men mycket gott.
Åh så gott med sushi!
Jag hoppas att jag en vacker dag ska våga mig på att göra egen. Tills vidare får jag nöja mig med köpesvarianten...
Våga! Så kan man äta sushi oftare. Det är det värt. Finns hur mycket tips som helst på nätet.
När får vi komma över på sushi? :-)
Fru Lagher
Måste köpa nytt sushiris först. Hör av mej när vi rullar sjögräs igen :)
Skicka en kommentar