onsdag 13 oktober 2010

Nytt trädgårdsprojekt?

Jag som tyckte att vi fått fint när vi fått bort allt bråte från "uppställningsplatsen". Det var ju bara lite ogräs, sand och sten kvar. I måndags var det studiedag på både dagis och frita så mina föräldrar var här och tog hand om barnen. Jag har världens bästa föräldrar som ställer upp i sådana här lägen. De får åka 8 mil hit.

Som om det inte var nog med att de tog hand om barnen, pappa tog hand om trädgården också, dvs han bort nästan allt ogräs som växte mellan betongplattorna. Så nu ser det ut så här:

Efter en kommentar från Lotta så har tankarna fått extra näring om att göra i ordning den här platsen. Fast vi behöver nog ha plats för att kunna ställa en bil här ibland.

De hade också med sej äpplen och vindruvor från egen skörd. Vi har äpplen vi också, men våra träd är ganska unga och ger inte alls lika stor skörd som deras. Och hemmaäpplen är de godaste äpplena!

2 kommentarer:

metamorphosis sa...

Roligt att höra att det finns fler Lego-fantaster där ute! :-)
(och visst är husbilen cool! Skulle själv älskat den iom att den går att öppna, med allt småplock innuti osv)

Vilket spännande utrymme ni har där! Hur ligger det till när det gäller sol och utsikt och så?
Tänkte om det kan vara ett skönt gömställe att sitta och njuta av sol och värme i lugn och ro, eller om det mer är ett lämpligt ställe att ha en sån arbetsbänk där man kan plantera om saker, gjuta saker osv?

Iréne JB sa...

Läget är inte så kul, men det kan bli trevligare än de tär nu. Vi behöver nog ytan för att ställa en bil på ibland, så för mycket fasta arrangemang kan det inte bli.
Läget är ost, nordost. Så sol på morgonen och en bit in på fm, sedan skuggar huset.
Och jag har använt ytan när vi gjutit betonggrejor. Till sånt är den här ytan perfekt! Plantering gör jag uppe vid komposterna, så där ska den ytan bli.