söndag 19 december 2010

Ekorrn satt i granen

I kväll flyger det omkring en och annan förvirrad fluga i vårt hem. Det händer varje år vid den här tiden. Där ligger de i dvala och väntar på vår och sommar och så plötsligt blir de lurade av värmen när de kommer ner från vinden. Detta beror på att det julstökats här idag. Julpyntet har kommit fram och även granen har blivit klädd av två ivriga tjejer. I år bor det Ekorrar i vår gran :) Två stycken.Så här tidigt brukar vi inte ens köpt gran. Jag har som tradition att köpa gran dagen innan julafton, eller möjligtvis den 22:a. I år inköptes granan den 15:e! Hjälp vad många granar det fanns att välja på. Tycker nog att det är lättare att välja när det bara finns typ två kvar :)

Jag har även bakat saffransbröd idag. Svart, saffransbröd... Maken tyckte att det fanns en poäng med det brända brödet, han fick äta så mycket han ville eftersom det inte skulle vara till något speciellt tillfälle. Och det var inget fel på smaken, bara man skar bort lite. Får se om jag gör en ny omgång.

Provade även att baka saffransskorpor för första gången, och de lyckades. Mums! Blir gott till glöggen i fortsättningen.


Ha det bra där ute i snön! Själv njuter jag för fullt av allt det vita.

2 kommentarer:

heart-anna sa...

Ja du var oxå tidig med granen.kanske beror det på snön att man vill börja jula tidigare. Saffransskorpor lät gott. Bakade en saffranssockerkaka ikväll som oxå var mums. Ja nu längtar vi alla till julafton.

Skogsflickan sa...

Vilka underbara ekorrar!

Sjalen som jag gjort, Ingridsjalen, är verkligen enkel, du har helt rätt i att man snart lär sig mönstret utantill, vilket var perfekt för mig som inte är så van. Dessutom var mönstret så bra för man kunde själv välja hur länge man ville hålla på och sticka utan att behöva räkna om allt.
Önskar en god jul!!