onsdag 8 december 2010

Vinter i trädgården

Idag har jag åkt i backen här hemma. På sommaren är det ett rejält träningspass (nåja ett träningspass i alla fall) att klippa gräset i slänterna. Nu på vintern njuter vi av att ha en egen snowracerbana i trädgården. När backen är välpistad kommer vi nästan ända in i grannens trädgård om vi inte bromsar!


Vår sockertoppsgran liknar verkligen en sockertopp nu när den är täckt med snö. Här brukar vi ha en ljusslinga i vanliga fall, men i år har den inte kommit upp än. Får väl se om den kommer upp över huvud taget.


Lekstugan och barnens trädgårdsland ligger också inbäddade i snö.


Idag hade vi en koltrast här på besök. Den mumsade på de äpplen jag hängt upp till dem. Vet att koltrastar brukar gilla äpplen.


Blåmesarna och pilfinkarna höll sej till solrosfrön och jordnötter.

Barnen och jag har gjort egna "talgbollar" och idag kom lilla E hem med några från dagis också. Fast de lockar mest stora svart-vita fåglar, stora grå-svarta fåglar eller de där svart som inte är koltrastar... De ska väl ha mat de också, men visst tänker vi först och främst på talgoxar och blåmesar när vi hänger upp dem.

Märker att det blir mycket fåglar nu :-)

2 kommentarer:

Linda V sa...

En till som inte fått upp sina ljusslingor :-) Mata fåglar är faktiskt ett stant (om än lite nördigt?) nöje på vintern!

Vi har också slänter i trädgården, men det blir som ingen fart i dom.

Lotta 8`) sa...

Haha - det där med att klippa gräs i slänt känner jag så väl igen! Men det är ett plus vintertid, att åka pulka är ju så kul!
I går såg jag också en koltrast som åt äpple, blev så glad! det har varit tomt länge men nu får jag fylla på med äpplen, de stackarna har ju inte lätt att hitta mat nu när all snö ligger i tjockt lager.
Ha en skön söndag ♥