lördag 5 mars 2011

Candle Flame

Startade ju en Candle Flame igår. Efter att surfat runt lite i morse så repade jag upp det jag hade stickat igår kväll. Kände att jag ville köra på tre am mellan flammorna som så många andra gjort för att få en inte fullt så spetsig sjal.

Garnet som ropade "jag vill bli en Candle Flame" är ett visjögarn från Östgöta Ullspinneri. Köpte det i somras vid ett av mina besök där. Färgen skiftar i rött, mild orange och rosa. Mitt nystan började med rött och nu har det skiftat över till orange. Precis lagom övergångar så som jag gillar.


Förstår inte att jag väntat så länge med att påbörja en Candle Flame. Jag fattade snabbt hur rapporterna fungerade och beskrivningen behöver jag inte titta på längre. Perfekt TV-stickning. Tack garnet för att du berättade vad du ville bli :)

10 kommentarer:

metamorphosis sa...

Låter som en sån där perfekt stickning!

Utifårn din beskrivning av garnet så låter det verkligen som ett perfetk garn till en canleflame!

Alexandra sa...

ännu en sjal som jag vill göra med, mönstret är vackert! Ditt garnval ser jätte fint ut, blir roligt att följa & se den färdiga. Må gott =)

metamorphosis sa...

Alltså, jag har ju 170g kauni som skiftar från gult/orange/rött... det kanske är just en candle flame som det garnet vill bli?

Iréne JB sa...

Metamorphosis: Låter som en bra idé. Kan nästan höra garnet ropa :)
Jag har bara ett hekto av mitt garn så det finns en risk att jag kommer att behöva köpa mer... Får se hur långt det räcker. Och det är en riktigt rolig stickning. Så enkelt att jag knappt behöver tänka nu utan bara stickar på.

drakmakerska sa...

Den kommer att bli så snygg! Jag tycker också om Candle flame - min är dock ganska tung och något stabbig. Betyder det att jag kan göra en till???

Iréne JB sa...

Självklart Drakmakerskan! Saknar bild på din sjal som färdig :)

Jenny/Vresiga Mamman sa...

Den blir nog toppensnygg! Candleflame är ett sånt där mönster som jag går och drömmer om att sticka. Kanske snart?

Medea sa...

Ååh vad fin den blir och visst är garnet barnsligt enkelt. Superskönt när man behöver en avslappnande stickning. Jag hade bara ett hg av mitt garn Silkö som är kusin till och likt Visjö. Jag avmaskade när jag hade 11 hela flammor upptill och jag la upp fyra maskor till avmaskningskanten istället för 10 som på mönstret.
Jag stickade med stickor 5.5mm. Om jag har sjalen som halsduk går den ihop fram så att det går att göra en liten "knut". Jag tror inte att du behöver köpa mer garn om du vill ha en lagom liten sjal/halsduk.
Lycka till!!

Medea sa...

Jag menar *mönstret barnsligt enkelt, förstås...

Rät&Avig sa...

Härlig stickning! Du måste lägga upp en bild när den är färdig!
/Ann-Britt