torsdag 23 juni 2011

Blåklockor

Så här dagen före midsommarafton svämmar trädgården över av stor blåklocka. Jag tror att den stod relativt samlat när vi flyttade in här för 9 år sedan, men nu växter den överallt. Jag tröstar mej alltid med att det är lätt att rycka bort den om den hamnar på fel ställe, men hittills har jag nog inte ryckt bort någon. Tycker att de är för fina. Och det är inte bara jag som gillar dem, humlorna kommer flitigt på besök de också.En annan klassisk kombination som finns i min trädgård sedan förra året är näva + daggkåpa. Gillas starkt den också.


I krukorna som barnen och jag sått har jag gallrat morötter en gång. Misstänker att det kommer att behövas fler gallringar, för det är fortfarande ganska tätt i zinkbaljan.


Ruccolan har jag inte gallrat, mer än att jag och lilla E har dragit upp en liten planta och ätit då och då. Dags att skörda och så en ny omgång tror jag.


Nu är jag ledig, så kanske kommer det bli en del gjort i trädgården. Finns ju en del projekt att ta tag i.

Ha en skön midsommar!

1 kommentar:

Fijaffa sa...

Hej! Vilken trevlig blogg jag hittade :-) Hit kommer jag tillbaka!
Jag har också stor blåklocka som dyker upp lite överallt. Färgen är så härlig! I helgen som gick skulle jag flytta en planta och gjorde som jag brukar... efter att jag hade grävt loss rotklumpen lyfte jag i själva plantan... men det funkade inte alls bra med blåklocka, jag lyckades dra bort en hel del av dem. SSå nu har jeg en stor bukett inne i vardagsrummet, och de står sig väldigt bra :-) Håller sig riktigt fina fortfarande.
Välkommen in till min blogg om du har lust :-) Stickning, sömnad, trädgård mm bjuder jag på.