onsdag 5 oktober 2011

Mina stickningar...

Förra veckan tappade jag sticklusten. Det var när garnet till sjalen Ingrid tog slut innan sjalen. Har inget matchande hemma, så vad ska jag göra?

1 Repa upp och sticka om den lite mindre?
2 Köpa mer garn?
3 Fråga om någon har några meter liknande garn och tigga till mej det mot porto?

Här är iaf en bild på nästan färdig Ingrid i entrådigt garn från Ullentrum.Nästa projekt som går ganska bra är tröjan i lin. Mönstret kommer från Yll & Tyll och så gör även garnet. Kanske blir den färdig lite för sent på säsongen, men förhoppningsvis kommer det fler somrar då en svart linnetröja blir perfekt.
Till sist en bild på stickningen jag startade igår. Efter att ha slängt alla stickningar i en hög så la jag helt enkelt upp till ett par sockor i "avbruten mosstickning". (Se beskrivning hos Dödergök) Den var så himla kul att jag kom i säng alldeles för sent. Garnet är Opal som jag köpte på Syfestivalen i Jönköping i våras. Perfekt till dessa. Vill bara sticka lite till för att se när det skiftar över till nästa färg, och nästa.Hoppas att jag orkar några varv i kväll igen :)

4 kommentarer:

ylva sa...

Hej! Trist när garnet tar slut och lusten liksom försvinner lite , låt den ligga till sig ett tag , det brukar hjälpa.Gillade din klänning från förra inlägget skarpt!Verkar vara ett bra mönster, har du köpt eller hittat på nätet?

Iréne JB sa...

Tack! Har gjort precis som du säger, lagt undan den ett tag.
Mönstret till klänningen kommer från Stoff & Stil. Första gången jag köpt mönster där. Gillar inte att man bara får en storlek, jag har ju olika storlek beroende på var på kroppen jag mäter. Fick göra om lite, och det blev bra, men inte perfekt. Sydde inte helt efter beskrivningen heller... Men det kanske man aldrig gör.

metamorphosis sa...

Så skoj att du hittade en ny rolig stickning iaf! :)

Gillar du sjalen så tycker jag att du ska satsa på att få den klar. Gillar du den inte röstar jag för att repa upp o sticka om. Min erfarenhet säger att det brukar bli bäst så.

Iréne JB sa...

Snygg färg!
från Stora E.