söndag 26 februari 2012

Sportlov

Vi har haft en veckas ledighet som har tillbringats i Sälen med snö, sol och härlig skidåkning både utför och på längden.

Vi kom upp till Högfjället på söndagen och drog på oss utrustningen och stack direkt ut i backen. Måndagen var vi i Lindvallen där vi träffade vänner som för tillfället bor i Portugal.

På bilden nedan är vi på väg till eller från våffelstugan vid Storfjällsgraven. En tur på ca 11 km tur och retur. Dit är det lätt uppför nästan hela vägen, men då väntar ju belöningen i form av våffla (eller annan fika). Hem glider man nästan hela vägen. Lilla E fick tolka efter pappa J de sista 1,5 km dit men stora E klarade hela vägen själv. Härligt. Vi hade sol, men en hel del blåst.


På väg till eller från Storfjällsgraven.

Eftermiddagen tillbringades återigen i "hemmabacken" utanför vid Högfjället. Barnens kompis kom framåt kvällen och då byggdes det snögrottor för glatta livet. Det är inte så gott om snö i Portugal...

På onsdagen svek solen oss och det var blåsigt och dimmigt så då höll vi oss lågt i Östra Tandådalen. Vi letade oss bort till "oåkta" backar.

Torsdagen tillbringade vi i Trysil. Ännu en dag med mycket sol och bra backar. Hela dagen tillbringades utomhus då både fika och lunch intogs i en snödriva bredvid backen. Sista hela skiddagen var vi i Hundfjället. Sol och mycket folk... Men en del bra åk blev det i alla fall.

Familjen på Hundfjället.

På lördagen var det dags att packa för hemfärd, men lite åkning på Högfjället hann vi i alla fall med.

Den stickning som fick följa med på resan var mina strumpor i avbruten mosstickning. Blev färdig med strumpa två. Strumpa ett repades upp för att göras om då första försöket inte blev bra.


Färgglada strumpor på bleka, håriga vinterben :)

Snart har jag ett ufo mindre och nya strumpor.

1 kommentar:

Alexandra sa...

Låter underbart =)
Vilken semester ni fick mitt i vintern :)