fredag 18 maj 2012

Långhelg och LGT

Gissar att det är fler än jag som tycker att det är skönt med långhelg. Igår var inte vädret på topp. Inget regn, men lite mulet och blåsigt. På eftermiddagen lurade jag i alla fall ut tjejerna på en cykelrunda. Lilla E har ganska nyligen lärt sej cykla (hon ville inte släppa stödhjulen trots att hon egentligen kunde). Själv tänkte jag att det var lika bra att gå. Sist stannade hon nämligen var 10:e meter.
Men igår gick det hur bra som helst!

Blomsterlandet ligger ca 4,5 km från oss (om man tar cykelvägen). Så vi tog en tur dit för att köpa pelargoner till trappen. Varsin glass belönade vi oss också med innan vi åkte/sprang/gick hemåt igen. Tre av fyra pelargoner fick vi ner i tjejernas cykelkorgar, men den fjärde bar jag :) Undrar just hur vanligt det är med joggande människor som håller i en pelargon?

Idag har LGT Kolmården startat. Det betyder denna gång inte att maken tävlar (för det brukar han göra varje Kristi Himmelsfärd), utan att han är med och arrangerar. För att få en skymt av honom tog vi oss till Hävla Bruk där han befann sej för att checka av lagen vid växling.

Det är inget fel på vyerna de tävlande får se (om de hinner njuta).

Tjejerna hittade en groda och så fick de paddla en av de kanadensare som inte skulle användas av något lag. De gillar verkligen att paddla, och de är bra på det också! De kanske inte har riktigt samma hastighet som de tävlande, men de tar sej dit de vill utan problem. I sommar får det bli en kanotsemester. Frågan är bara vem som ska paddla med vem?

Inga kommentarer: