fredag 1 mars 2013

Min egen Owls

är äntligen klar! Den är stickad i en färg som jag sällan använder, senapsgult. Garnet är Drops Nepal, precis som i Stora E:s Owl.Jag är ganska nöjd. Framifrån så är den bra. Gillar att halsringningen inte blev så vid. Däremot är jag inte nöjd med hur den sitter i ryggen. Den blev för vid. Jag stickade den helt efter beskrivningen, men i size 7 eftersom Nepal är lite tunnare än det rekommenderade garnet. Kanske kunde jag valt en storlek mindre, men jag tror inte att det hade löst hela problemet. Om jag efter hoptagningarna i ryggen inte ökat igen så snabbt som det stod utan väntat ca 5 cm innan jag börjat tror jag att det blivit bättre. Så om jag gör en till (kanske gör som Manduzana, en kortärmad) så blir det med de ändringar jag skrivit här. Eller så stickar jag den uppifrån och ned så att jag kan prova lite bättre under stickandets gång.
Garn: Nepal från Drops nästan 11 nystan
Stickor: Det jag hade hemma, knitpro rundstsicka nr 5 till all resår och nr 6 till resten

Men nu blir det en Owls till Lilla E först! Lilla E är även den som tagit fotona. Lite synd att inte hela tröjan kom med på någon bild, men så får det vara denna gången :)


2 kommentarer:

Manduzana stickar sa...

Synd att den blev lite stor i ryggen. Men trots det så är den himla fin :)

metamorphosis sa...

Snygg! Det är helt klart ngt särksilt med Owls:en! <3

Och tack för dina justeringstankar - jag lägger dme på minnet inför framtiden för det låter som att vi har samma storlek/kroppsform, mao att jag skulle behöva göra samma justeringar...