söndag 23 juni 2013

Koftan har fått ränder

Vill man så kan man ju ha ett jämnt antal varv på sina ränder, så att man alltid byter i samma sida, men både Lilla E, Stora E och jag var helt överens om bredden på ränderna.


Så det blev tre varv och en massa garnändar att fästa så småningom...
Halsringningen känns lagom nu när jag kommit en bit så jag vet hur den töjs ut. Nu är det bara att bestämma hur lång den ska vara, hur länge ränderna ska hålla på och sedan ska den ju ha någon slags ärmar också :)

5 kommentarer:

frisky frog sa...

Wow, vilka fina färger! =)
Är faktiskt på jakt efter en liknande kombo...

Anonym sa...

Härliga färger.
Skulle man inte kunna undvika alla trådar genom att börja nya randen i "fel sida" alltså där garnet lämnades efter förra randen?
Ha en skön sommar!
Fröken Slöjd

Manduzana stickar sa...

Haha, varför göra det lätt för sig, liksom? :)

Lotta 8`) sa...

Ah - snyggt! Härliga färger! så du stickar uppifrånochnedkofta, den har jag sneglat på med men inte kommit till skott. Jag måste ha en helt klar beskrivning, kan inte ändra ursprungsmönster som du kan, men någon gång vill jag prova (to-do-listan).
Jag stickar just nu en tröja i Eskimo till dottern, kanterna skall vara som lovvikavantar, snabbt och lätt när det är tjockt garn. Parallelt stickar jag vantar och så borde jag sy färdigt fritt-etter-fana koftan :) Du vet hur det är - eller hur?
Ha det bäst :)

metamorphosis sa...

Snyggt! härligt med en stickning som växer så fort!

Yllebroderi på fjälltur måste väl funka alldeles utmärkt! Kanske bra att ta med extra nålar dock, utifall man tappar någon... lite långt ont om sybehörsaffärer liksom... ;)
Var ska ni vandra förresten?