söndag 16 juni 2013

Koftan

Igår startade jag på koftan jag planerat. Jag har förlagt häftet från Tant Kofta, men tar lite stöd från bloggen KoftansKofta, men annars kör jag mest på känn. Jag gillar inte när tröjor är för vida i halsen, men den här kanske är lite väl tight. Har repat upp en gång och lagt till maskor, men tycker att det är svårt att avgöra hur det kommer att se ut/kännas innan koftan är delad i kropp och ärmar. Så jag får sticka en bit till innan jag beslutar mej för om jag ska repa upp en gång till.Jag har på de senaste tröjorna använt mej av förkortade varv för att göra nacken lite högre. Nu provade jag German Short Rows för första gången för att slippa de små hålen som jag lätt får när jag vänder i vanliga fall. Helt klart nöjd med resultatet!

Tror att jag bestämt mej för hur ränderna ska vara, men lång eller kort ärm har jag inte tagit något beslut om än. Det är första gången jag stickar med Cascade 220 och det är en trevlig bekantskap :)

2 kommentarer:

metamorphosis sa...

Härlig blåturkos färg! Spännande också att forma koftan lite efter hand så där! Hoppas du får till ökningarna så att du blir nöjd! :)

Otaliga projekt sa...

Cascade har jag bara hört gott om, jag skulle också vilja testa det någon gång.
Hoppas att det blir "rätt" nu så du slipper repa upp en gång till...