lördag 28 juni 2014

Hur går det med mina stickningar?

Enkelt kan jag sammanfatta det med att det har gått nästan mer bakåt än framåt. Min Pergola Cradigan som jag gärna hade velat haft färdigt till skolavslutningen och som sedan skulle blivit midsommarkoftan är fortfarande inte färdig. 

Den var nästan färdig till skolavslutningen, men när jag provade den efter maratonstickning tillsammans med goda vännen K lördagen innan så såg den inte alls ut som jag tänkt mej. Den var alldeles för stor :(

Så jag åkte hem där på natten och repade upp koftan upp till ärmhålen. Sedan har det sett ut så här väldigt ofta här hemma:Nu väntar jag på mer garn, för garnet tog slut när jag bara hade 9 varv kvar på ärm nummer två plus framkanten. Så här ser den ut just nu i väntan på det där sista nystanet:
Jag är fortfarande inte riktigt nöjd med hur den sitter. Gillar inte hur resårstickningen drar ihop koftan, så jag funderar på att repa upp resårkanten och ersätta den med en rapport av mönstret och sedan avsluta med sex varv rätstickning, precis som i slutet av ärmen.

Eftersom jag inte lider brist på modeller som jag vill sticka så har jag senaste veckan medan dottern varit på kanotträning haft en väldigt rosa stickning med mej:Det ska bli en Colors of Kauai. Jag stickar den med garn ur stashen, Sirdar Snuggly Bamboo, ett garn av 80% bambu och 20% ull. Någonstans har jag läst att det ska noppa förfärligt, men sist när jag läste på Ravelry om garnet så kunde jag inte hitta det utan då såg jag bara positiva kommentarer. Så jag hoppas på att den kommer att hålla sej fin. Även den här har gått mer bakåt än framåt. Den stickas från axlarna och nedåt, först bakstycket, sedan framstyckena. Jag gjorde fel på första framstycket som jag stickade så när jag provade så var urringningen olika på höger och vänster sida. Efter några upprepningar och efter att till slut ha stickat båda sidor samtidigt (att jag inte tänkte på det från början!) så ser det bra ut.
Än så länge har jag haft lätt för att följa mönstret då det här sättet att sticka kofta är nytt för mej. Kul med utmaningar!

2 kommentarer:

metamorphosis sa...

Stiligt - de där rosa och gröna färgerna är verkligen rena lyckopillren! :)

Det blir så härligt ärtig den där koftan - och jag blir lite avundsjuk på dig som lyckas sticka så pass tight! Jag har insett att jag ofta fegar ur och stickar lite extra stort, så nu bävar jag lite för att den tröja jag håller på med ska bli tokigt stor och hängig... ;)

Iréne JB sa...

Känner faktiskt igen det där med att ta i lite extra och få plaggen lite stora. Kauai ska ha "negative ease" för att bli riktigt tight. Nu gör jag den kanske inte riktigt så tight, men kroppsformad kommer den definitivt bli.