torsdag 5 juni 2014

Konst runt Omberg

I söndags tog jag med mej barnen plus mor och far på Konst runt Omberg. I det fina vädret besökte vi 8 olika utställningar. Första stoppet blev i Väderstad där Morgan Johansson visade akvareller. Sedan var vi hungriga, så vi kom inte längre än till Rökstenen där vi åt picknicklunch och tittade på fotografier av Hedda Jansson. I Alvastra tittade vi in hos Sören Brynielsson och den gamla ruinen av klostret. 


Jag har besökt klosterruinen många gånger, speciellt vid Alvastra Krönikespel. Men nu var det länge sedan och barnen hade aldrig varit där. Stora E hade hand om kameran och dokumenterade besöket.


På Ombergs turisthotell hade Iréne Nordh utställning. Hon hade även lagt fram papper och kritor vilket fick barnen att börja måla :) Så det blev ett ganska långt stopp där innan vi fortsatte mot Ödeshög. Ett stopp hos Lasse Frisk blev det innan vi kom fram till Ödeshög och Stig Blom & Jane Sohlberg. Sista stoppet blev hos Östgöta Ullspinneri.


Det var Stora E som fick bestämma det, och det var även hon som handlade mest! Hon köpte två härvor visjögarn eftersom hon inte kunde bestämma sej för vilken färg hon tyckte var finast.


Jag åkte dit jag också och handlade på mej en härva karamell. Så fick jag en bok om Ullspinneriets historia av Börje som tack för att jag är en trogen kund. Tack!Mitt första inköp hos dem var 1995 när jag gick på folkhögskola och vi var där på besök och visning. Jag handlade material till en dragspelsbasker i färgerna svart och karamell. Den baskern har jag fortfarande kvar och använder.

Vi hade en bra dag i solen även om  jag kan tycka att det blir lite väl mycket bilåkande en sådan här dag, men en gång om året kan det vara värt det.

4 kommentarer:

drakmakerska sa...

Ni verkar ha haft en härlig dag. Hade gärna följt med! Jag minns också baskern!

Otaliga projekt sa...

Både du och dottern gjorde fina garnval. Linda och jag var på tvåändsstickningskurs på ett vandrarhem på Omberg och precis bredvid det låg en liten, liten garnbod. OM du nu motförmodan inte kände till den så är det ett tips...

Sara sa...

Fint! Får mig att längta "hem" lite. Så väldigt fint kring Omberg.

Anonym sa...

Ni kunde passat på att titta in till fam.Waldau när ni ändå var i Rök.