torsdag 3 juli 2014

Till medeltiden?

I måndags på väg hem från knyppelträffen så övertalade barnen mej att vi skulle ta en tur till Söderköping och Korps för att köpa tyg till medeltidskläder. Ända sedan F var med oss till Söderköpings gästabud för två år sedan har barnen pratat om att de vill ha medeltidsinspirerade kläder. Jag var inte så svårövertalad utan tyckte att en utflykt till Söderköping hör sommaren till. Så i tisdags for vi iväg.

Korps lokaler är inte så mysiga, men det finns mycket att titta på. F & Stora E vill ha flickkläder medan Lilla E vill ha pojkkläder. Till slut bestämde vi oss för att köpa ett häfte med "Barnmönster för flickor" och tyg. Jag tänker att en pojkklädnad går att göra med utgångspunkt från en flickkjortel. Efteråt var vi på Smultronstället och åt glass trots ösregnet :)Idag var det stora sydagen. Mönster ritades av och tyget klipptes ut. Både mammas gamla symaskin och min symaskin plockades fram. Det tar tid med sömnad, men nu är alla delar förutom kilarna utklippta och sicksackade. Stora E och F har hunnit börja sy ihop lite av delarna också, men minst en till sydag behövs. Vet inte när den blir av, men kläderna ska nog hinna bli färdiga innan Gästabudet som i år är 29-31 augusti.

3 kommentarer:

frisky frog sa...

Åh vad roligt! Jag minns när mina flickor ville ha olika kostymer... Det är ju förarbetet som tar mest tid (och är tråkigast) sen är det väl bara att gasa. =)
/kram

Manduzana stickar sa...

Jag har inte varit till Korps sen dom flyttade ut till Hamraområdet, det kanske är dags snart!

AlpakkaAnna sa...

Jag tror jag har mönsterhäftet för pojkar. Nån gång för flera år sen skulle jag ha sytt något till min E, men det blev aldrig av :(
Det finns nog till utlåning :)