torsdag 30 oktober 2014

Sen rapport från syfestivalen

I lördags morse var vi ett gäng från Stickcafét här i Norrköping som klev på bussen för att åka till Syfestivalen. Jag som inte träffat mina sickkompisar på hela hösten fick äntligen möjlighet att prata med dem.

Jag har ju knappt stickat på hela hösten, och det gjorde att jag faktiskt inte tittade lika mycket på garn som jag gjorde förra året. Jag började i alla fall med ett besök hos Petra, Mia och MariaMagasin Duett. Jag är lite sugen på att sticka en mörkrosa sjal, men hittade inte riktigt något hos dem. Efter besöket hos Magasin Duett fortsatte jag till Tant Kofta. Där var det trångt så jag sa hej, men fortsatte sedan vidare.

Jag besökte de två montrarna med knyppling och hängde där en stund för att sedan fortsätta till hemslöjdens monter där jag tittade runt bland böcker och föremål från Sätergläntans butik. Såg att de klockan 13 skulle visa vävning i bandgrind med mönsterskåror. Så den tiden la jag på minnet. Jag och M hade precis som förra året bestämt oss för att göra en utflykt till Gudrun Sjödéns outlet som ligger en tågstation från Stockholmsmässan. 11.30 träffades vi och gav oss iväg. M hittade några klädesplagg och det gjorde väl jag också, men så fick jag beslutsångest när det gäller vilken färg jag skulle ha och då blev det ingenting. Skönt är det i alla fall att komma ifrån sorlet i mässhallarna en stund.

Och eftersom vi är snabba så hann jag äta en snabb sushilunch innan jag gick bort till hemslöjdens monter igen. Kom på att jag hade "paddan" med mej så jag fotade lite under visningen.
Har helt snöat in på band i höst märker jag, tycker ju att det är väldans kul det också. Det är fint med band av olika slag och extra kul om man gjort dem själv.

Jag tittade lite mer i knyppelmontrarna också. I en av montrarna (Hos Väv-Lina tror jag) hade de sjalar med knypplade spindlar i Manos Lace. Jag gillar knypplade spindlar och har Manos Lace hemma. Kanske kan bli ett projekt? En hel bok med olika spindlar hade de också.
Jag fastnade även hos Fingerfärda och tittade på deras broderikit. Men det som lockade mest var en galge med redgarner i färgordning. Kan väl säga att den skapade habegär. Färdiga kit är inte riktigt min grej, men med så många garner så kan jag göra min egen variant.
Blev det några inköp då? Jodå, en del blev det:


Två kakfatskitt, ett mini och ett större plus en borr. Knyppelmönstret Vitsippan från Svenska spetsar, rödceder att lägga bland mina stickade koftor och sjalar. En bok och två anteckningsblock från Hemslöjden. Där köpte jag först ett bandvävningskit för otroliga 200 kr (bandgrind, bandlås och skyttel). Men efter att jag sett demonstrationen med mönsterbandgrinden bytte jag till en sådan och köpte till ett bandlås. Lite garn blev det också, rosa från Tant Kofta. Jag var där ganska sent så det var ganska utplockat, så i stället för två mörka fick det bli en ljus och en mörk. Tänker att de kan randas i en sjalkropp och sedan får det mörka bilda kanten.


En sen och ganska lång rapport. Syfestivalen är rolig då det är ganska blandade utställare och jag är ganska blandad i mina intressen. Tror att jag kommer att åka dit nästa år igen :)

Inga kommentarer: