måndag 9 mars 2015

Stickhelg

I helgen har jag varit på stickmys i Vrigstad. Från fredag kväll till söndag eftermiddag har jag umgåtts med andra stick och garnnördar. Bästa Emma (och mamma Barbro) med bloggen Emmasdagar har tre år i rad ordnat stickhelg vasaloppshelgen. Träffen äger rum på IM-gården i Vrigstad där vi blir bortskämda med mat och fika. Vi behöver inte ens titta på klockan utan när det är dags för ätpaus ljuder gong-gongen.

Vad jag stickade på får ni se senare, när jag fotat i dagsljus men vad jag fick med mej hem får ni se nu. Först ut är en liten ask till mina stickmarkörer som jag fick av P, en av alla härliga Gotländskor som var med. (Vad jag saknar er dialekt och era skratt idag.) Nu ska inga markörer försvinna för mej igen för att jag lägger dem direkt ner i någon projektpåse eller i stickfodralet. Tack!!!Emmas dotter Tösen hade en egen butik där hon sålde stickmarkörer, så vad kunde passa bättre än att jag skaffade några nya snygga markörer till min fina burk? Fem stycken fick följa med hem till mej.Inget garn blev inköpt. Dels för att jag har en del garn hemma och för att jag kollat in ett projekt där man måste köpa garnet samtidigt som mönstret. Har dessutom flera planerade projekt men till dem hittade jag inget passande garn. Kanske har förra årets utmaning "sew för a change" smittat av sej till i år. Att det ska finnas en tanke bakom mina inköp.

Det värsta (eller bästa) med en sådan här helg är att jag blir så full av inspiration att jag skulle behöva vara ledig ett par dagar efteråt för att göra färdigt och starta fler roliga projekt :)

Tack Emma och alla andra som gjorde helgen så fylld av skratt, prat och inspiration.

2 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Tack själv!
Tösen blir stolt över att bli omnämnd ;-)

Eva Mattsson sa...

Det var kul att träffas! Garanterat blir det fler stickhelger för mig i Vrigstad!