söndag 26 juli 2015

Årets fjällsemester del 1

För tredje året i rad åkte vi upp till Funäsfjällen. I år hade vi hyrt en stuga i Tännäs, Fjällbyn. Vädret var sådär hela tiden. Runt 10°C, sol ibland, regn ibland men mest grått. 

Vi åkte upp en tisdag och första dagen på plats (onsdag) for vi iväg och fiskade i Ormabborrtjärn. På vägen dit såg vi mängder med renar, men jag hade glömt kameran så det blev inga bilder från den dagen. Inte blev det någon fisk att ta upp heller. Maken hade små harrar på kroken, men de nådde definitivt inte upp till de tillåtna 35 centimetrarna.

Dag två bokade vi en båt för att återigen ge oss iväg på en fisketur. Barnen fiskade, maken rodde och jag njöt av solen(?). Renarna fanns på vägen även denna dag så nu fastnade de på bild. Fiskelyckan var också bättre, Lilla E fångade Abbe Abborre. Dag tre var det "äntligen" dags för lite vandring. Föregående år hade vi samlat ihop till 9 toppar över tusen meter. Nu saknades bara en för att få ihop till 10 st av de 60 toppar som finns med att registrera. Vi valde att ta Hästkläppen. Vandringen börjar vid parkeringen till Kariknallen. Tyvärr var Knallen inte öppen men det gjorde inte så mycket, vi satt en stund och njöt av utsikten.

I år var det en hel del snö på fjället. Alltid kul med snö på sommaren, fast jag tror att lavinrisken är minimal.

Uppe på toppen blev det lunch, tortellini med varma koppen och ölkorv. Ner gick vi på leden som ingår i Guldtur 32, Runt Kariknallen. Vi fick ihop 10,58 km enligt gps:en med en medelhastighet på 2,8 km/h (då är pauserna inräknade). Maken fick en lite annorlunda runda, för när vi kom tillbaks mot Rockvallen så gick han upp till bilen medan Stora E, Lilla E och jag gick ner till Bruksvallarna.Där tog barnen en geocache medan vi väntade. Vi gjorde även ett besök på vävstugan innan vi for tillbaka till stugan.

1 kommentar:

Camilla sa...

Fjäll, geocaching och vävstuga, låter som en bra semester i min smak :)