måndag 27 juli 2015

Fjällsemester del 2

Dag 4, lördagen var tävlingsdag för maken. Han cyklade Fjällturen, ett MTB-lopp från Funäsdalen till Ramundberget över fjällen. Regn, regn, regn för oss som tittade och lera för de som cyklade. Precis som förra året så langade Lilla E dryck i Bruksvallarna. Där fick vi också sällskap av kompisar som varit uppe i Helags och tältat. Efter att maken passerat for vi vidare till Ramundberget där målgången är. Maken var nöjd med loppet, och denna gång slapp han punkteringar!

Vi bestämde att våra kompisar skulle komma till stugan så vi kunde fixa mat tillsammans.
På vägen mellan Tännäs och Funäsdalen passerar man en skylt där det står "Meteoritkrater". Lite nyfiken blir man ju, så vi svängde in och tog spången fram till kratern. En rejäl grop.Dag 5 var det dags för lite paddling i Östra Vattnan. En paddling i varierande väder, sol, regn, sol igen och regn igen. Det var lite svårt att hitta någonstans att gå iland eftersom det inte fanns några stränder. Men det blev lunch på en ö i alla fall. Kycklinggryta med nudlar. Lyxade till det genom att ta med creme fraiche ut. Och till nästa gång ska jag fixa en bättre konservöppnare. Den som finns på fickkniven är kass. Kniven och tången fungerade bättre för att få upp burken med bambuskott.

Eftersom vädret var så växlande blev det inte så många timmar på sjön så på kvällen gick vi ner till Tännån för att prova fiskelyckan. Eller, maken och Stora E fiskade lite. Lilla E cyklade runt och jag eldade :) Ja så fixade jag lite mat också, det ingår när man eldar. Ingen fisk blev det så det var bra att vi hade med oss hamburgare.Dag 6 var det dags för lite vandring igen. Maken var sugen på att gå till Rogen. Så bilen parkerades vid Käringsjön och vi tog Guldtur 21 till Rogenstugan. Stenig vandring på dödismorän. Väl framme vid Rogenstugan fixade vi lunch. Det blev lite blandat, både egentorkad och frystorkad på påse. Jag åt i alla fall fjällklassikern köttfärs med cous-cous. Det blev även kokkaffe och kaka efter maten.

Rogenstugan ligger fint med stenstrand. Missade att fota den. Många släta stenar var det iaf. Finaste vandringen var ute på udden där det fanns gott om små stugor.Turen blev 10,72 km enligt gps:en och även denna gång hade vi en snitthastighet på 2,8 km/h med stopp inräknade. Knappt fyra timmar tog det oss.

1 kommentar:

Mia sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.