måndag 13 mars 2017

Årets skidresa del 3

Efter en veckas boende i Radium åkte vi vidare till Revelstoke där vi skulle bo på hotell ca 8 minuter från skidsystemet i Revelstoke.

Om Panorama var mest breda fina pister med relativt små offpistområden och Kicking Horse i stort sett bara var offpist, så var Revelstoke lite mitt emellan.För att komma åt vissa offpistområden så behövde man gå en bit. Så maken, Stora E och Lilla e gav sej oftast av längs Lemming Line medan jag tog pister bort till samlingsplatsen. Ibland gjorde Stora E sällskap med mej, men oftast åkte jag själv.En av dagarna gick maken och Lilla e upp på Sub Peak för att komma åt ytterligare ett område. Gissa om alla tittade när Lilla e höll på att fixa utrustningen och sätta fast skidorna på ryggan. Väl på toppen fick hon mycket uppmärksamhet och några snowboardkillar fotade dem där uppe. Många sade att de önskat att de fått göra något sådant när de var små. Kan säga att de var de väldigt nöjda när de kom ner till samlingspunkten.Fem skiddagar hade vi i Revelstoke. Jag skulle klarat mej med fyra då det blev lite enformigt att åka samma pister och vänta på de andra som lekte i offpisten. Härlig skidåkning var det i alla fall även om mitt favoritområde blev Panorama. Skulle gärna åka tillbaka dit.Till sist en bild på liftkorten (makens). Liftkorten hängdes synliga på jackan med hjälp av ett buntband. Så när man kom till liftarna längst ner i systemet stod det en liftvakt och scannade in koden. I Panorama var det flera svenskar (16st) som säsongsjobbade, bl.a. en kille från Norrköping som vi pratade med ganska mycket. I Kicking Horse träffade vi också på en svenska som jobbade där. Barnen delade lift med henne och hon var en av två svenskar som jobbade där. 

11 (12) dagars skidåkning i härlig miljö var helt klart en häftig upplevelse. Skulle som sagt gärna återvända. Det finns ju många outforskade skidsystem kvar där borta :)Inga kommentarer: